17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Yine şerh koydular

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında devam eden Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) ikinci gününde terfi heyecanı devam etti. Kulislerden sızan bilgiye göre YAŞ’da dün ağırlıklı olarak tuğgenerallikten tümgenarelliğe, tümgenerallikten de korgeneralliğe yükselecek personelin durumu ele alındı.

Bu yılki Şûra’da da, geçen yıl olduğu gibi, Başbakan Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün disiplinsizlik ve irticai faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen 10 civarındaki personelle ilgili ‘şerh’ koydukları konuşuluyor.

ERDOĞAN TAKİPTE

Kulislerde ayrıca Başbakan Erdoğan’ın terfi ettirilen personelin sicil dosyasını yakından takip ettiği ve kararını verirken çoğunlukla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün değerlendirmelerini dikkatle izlediği seslendiriliyor.

Bu yıl yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılacak olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, dün Şûra üyelerine öğle yemeği verdi. Bugünkü öğle yemeğini ise Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül verecek. Bugün akşam da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Şûra üyelerine eşli akşam yemeği verecek. Ancak Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan türbanlı olduğu için Çankaya Köşkü’nden Erdoğan’a davet eşsiz yapılacak.

MGK’YA SİVİL ATAMA

YAŞ’ta alınan kararlar perşembe günü Cumhurbaşkanı Sezer’in onayından sonra kamuoyuna açıklanacak. Teamüllere göre, bu yıl emekliliği gelen Orgeneral Aytaç Yalman’ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın getirilmesi bekleniyor. Bu durumda Orgeneral Büyükanıt için 2006’da Genelkurmay Başkanlığı yolu açılmış olacak. Bu yılki YAŞ’da ayrıca MGK Genel Sekreterliği’ne de sivil atama yapılacak.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 13:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?