17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Yine Siirt'te şiir okudu

Başbakan Erdoğan, Şirvan ilçesindeki programını tamamlamasının ardından Siirt’e gelerek, İl Özel İdare Müdürlüğü’nün yaptırdığı Siirt Merkez Lisesi’nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 700 milyar liraya mal olan 24 derslikli lisede Siirtli öğrencilere iyi bir eğitim ortamı sağlanacağını söyledi.

Başta Siirt olmak üzere Türkiye genelindeki okullarda öğretmen açığının giderileceğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
’’Şunu nasihat ediyorum: (Oku) emrine hep birlikte sarılmalıyız.
Okumalıyız, ama okurken de düşünmeliyiz. Düşünmek kafi değil, düşüncelerimizi uygulamaya getirmeliyiz. Bu da yeterli değil, uygulayacağımızı neticelendirmeliyiz. Başarı, bu dört kavramdadır.’’

Erdoğan konuşmasında, öğrencilere, Mehmet Akif Ersoy’un; ’’İhtiyar amcanı dinler misin oğlum Nevruz. Ne çok söyle, ne büyük söyle, yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme. Özü sağlam, sözü sağlam adam ol ırkına çek’’ mısralarından oluşan ’’Bir Çocuğa Nasihatler’’ isimli şiirini de okudu.
Erdoğan, ’’Siz de özü sözü sağlam bir nesilsiniz. Laf değil iş üretmelisiniz. Türk milletine laf üretmek değil, iş üretmek gerekir’’
diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte okulun açılışını yaparak, sınıfları dolaştı. Öğrencilere, okuldan memnun olup olmadıkları ve öğretmen eksiğinin bulunup bulunmadığı sorularını yönelten Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte sıraya oturarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
haber7
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 15:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?