19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yine Türk gemisine saldırdılar

Türk kargo gemisine saldıran Sudanlı korsanları Suudi Arabistan'ın savaş gemisi püskürttü.

Aden Körfezi'nde Sudanlı korsanların saldırısına uğrayan Türk kargo gemisi Yasa Seyhan'ın yardımına bölgede bulunan Suudi Arabistan savaş gemisi El-Riyad yetişti.

Üç küçük botla Türk gemisine saldıran korsanlar, Suudi savaş gemisini görünce kaçtı. Suudi savaş gemisi bölgede korsanlıkla mücadele eden uluslararası donanma gücünde yer alıyor.

GİRESUN FIRKATEYNİ YARIN KORSAN AVINA ÇIKIYOR

Somalili korsanlara müdahale için Aden Körfezi’ne asker sevki ile ilgili yetki tezkeresi uyarınca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Giresun firkateyni Aden Körfezi'ne gitmek üzere yarın Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan hareket edecek.

TCG Giresun'u uğurlamak amacıyla yarın Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda saat 11.00 de bir tören yapılacak.

1851 sayılı Birleşmiş Milletler kararı uyarınca Türkiye'nin de içinde yer aldığı bir temas grubu oluşturulmuş bu kapsamda oluşturulması planlanan uluslararası deniz gücüne Türkiye'den bir firkateyn görevlendirilmişti.

TBMM tarafından verilen yetkiye dayanılarak söz konusu harekâta katılmak üzere, 2 adet AB-212 helikopteri, 1 adet Sualtı Taarruz Timi ve 1 adet Sualtı Görev Timini bünyesinde barındıran TCG Giresun Firkateyni görevlendirildi.
Mind ile haber kaçırmaya son!

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 15:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?