19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yoğun kar hayatı olumsuz etkiliyor

Ankara-İstanbul karayolunun Bolu Dağı kesiminde aniden başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Karayolları ekipleri ulaşımın aksamaması için yolda kar temizleme çalışması yaparak, zemine tuz döküyorlar.

Bolu Dağı geçişini kullanan araç sürücüleri güzergahta yer alan ışıklı levhalar aracılığıyla kar yağışı ve sis konusunda uyarılıyorlar.

Sivas’ta da, yoğun kar ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden kar nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 50 santimetreye kadar yükseldiği bildirildi.

Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin tamamen kaybolduğu Sivas- Erzincan karayolunun Kızıldağ mevkiinde ulaşımın sağlanamadığını belirten yetkililer, bu karayolunun çift taraflı olarak trafiğe kapandığını kaydettiler.

Kayseri-Malatya Karayolu’nun Sivas bölümündeki Gürün-Pınarbaşı yolunun da ulaşıma kapalı olduğunu belirten yetkililer, kent merkezi ve ilçelere bağlı kapalı 48 köy yolunun açılması için çalışmaların devam ettiğini ifade ettiler.

Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle Yıldızeli İlçesi ve bağlı yerleşim birimlerindeki tüm okullarda eğitime 2 gün ara verildiği, toplam 194 köye de elektrik verilemediği açıklandı.

Gaziantep’te sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Nizip, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde ise Kaymakamların durum değerlendirmesi yapıp karar verecekleri belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle Giresun’da 82, Rize’de 31, Bayburt’ta 3, Artvin’de 20, Gümüşhane’de 59, Trabzon’da 28, Adana’da 14, Kütahya’da 42, Düzce’de 13 olmak üzere toplam 292 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ayrım-Dereli-Şebinkarahisar Devlet Yolu Eğribel mevkiinde ulaşım tek yönlü sağlanıyor. Yomra-Özdil-Yağmurdere il yolu 20-69, (Borçka-Muratlı) Ayrım-Camili İl Yolu 18-35 kilometreler, İkizdere-İspir Devlet Yolu Ovit Dağı, Araklı-Dağbaşı-Uğrak İl Yolu Salmankas Dağı, Bayburt-Çaykara Devlet Yolu Soğanlı Dağı mevkiinde de ulaşım sağlanamıyor.

Mersin-Antalya karayolunun Sarısu bölümünde, trafiğin tek şeritten verildiği kaydedildi.

Öte yandan Kayseri-Malatya karayolunda tipi nedeniyle araçların içerisinde mahsur kalan 120 kişinin Karayolları ve Jandarma ekipleri tarafından kurtarıldığı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 16:40:19
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 16:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?