19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yoksullara yarım ton kömür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz yıl fakir ailelere yönelik kömür yardımının bu sene de yapılmasına karar verildi.
Sosyal içerikli projeler arasında yer alan kömür yardımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayınlanarak yürürlüğe girdi. İl ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilicek ailelere yarım ton (500kg) bedelsiz kömür verilecek. Dağıtım organizasyonu Mahalli Çevre Kurulu kararları doğrultusunda valiliklerce yapılacak. Kömürler Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlükleri'nden sağlanacak. Mayıs ve Ekim ayları içerisinde yapılacak kömür sevkiyatları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca belirlenecek esaslar doğrultusunda kuruluşlar tarafından belirlenen sevkiyat programı dahilinde yapılacak.
Öte yandan, valiliklere yapılan kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar (KDV) Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel müdürlükleri tarafından karşılanacak. Ayrıca valiliklere teslim edilecek kömür bedelleri ile görev zararları 2005 yılı bütçesine konulacak ödenekten Hazine Müsteşarlığı tarafından bu kuruluşlara ödenecek.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 12:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?