20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

YÖK’ten öğrenci affına olumsuz görüş

Ankara - YÖK Genel Kurulu, "öğrenci affı"na ilişkin kanun teklifleri konusunda olumsuz görüş bildirdi.

YÖK’ten yapılan açıklamada, yükseköğretim öğrenci affına ilişkin kanun teklifleri ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan görüş istendiği anımsatıldı.

Açıklamada, kanun teklifleriyle, 12 Eylül 1980 tarihinden bu yana önlisans, lisans ve lisansüstü öğretim görmekteyken kaydı silinen öğrencilere sınav, bütünleme ve devam hakkı tanınması, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yabancı dil sınavında 100 üzerinden 50 puanın yeterli görülmesi, yardımcı doçentlerde çalışma sürelerindeki sınırlamanın kaldırılması, 2000-2001 yılından bu yana yükseköğretim öğrencilerine verilen disiplin cezalarının bütün sonuçlarıyla kaldırılması yönünde düzenleme yapıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "Kanunun konusu, amacı, kapsamı ve süresi konusunda etraflı bir araştırma ve inceleme yapılmaksızın, başka bir anlatımla altyapısı oluşturulmadan hazırlanacak böyle bir kanun teklifinin kamu yararına uygunluğu tereddütlere yol açacağından teklifin uygun olmadığına karar verildi" denildi.

Öğrenci affı çalışmaları sürüyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı konusunu değerlendirdiklerini söyledi.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlık bütçesiyle ilgili görüşmeler sırasında milletvekillerince yöneltilen soruları yanıtlayan Çelik, öğrencilerin okulla ilişkilerinin kesilme nedenlerini YÖK’e sorduklarını ve YÖK’ten aldıkları yanıtı incelediklerini açıkladı.

Çelik: ’’Af bir gerekçeye dayalı olmalı’’


Affın bir gerekçeye dayalı olmasu gerektiğini söyleyen Çelik, ’’ilişkilerinin kesilme nedeni ekonomik mi, ideolojik mi, devletin uygulamalarından mağduriyet var mı? bunları değerlendiriyoruz’’ dedi.


AKP Batman milletvekili Ahmet İnal da öğrenci affı çıkartılmasını istediği konuşmasında, ’’katiller affedildi. Bu çocuklar niye affedilmiyor. Af çıksın gençler devletle barışsın’’ dedi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 14:06:12
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 14:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?