18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

YÖK'ten öğrencilere söz hakkı

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, eski Başkan Kemal Gürüz’ün tam aksine dünkü toplantıda eğitim sendikalarından iyi not aldı. Teziç’in YÖK Kanun Taslağı çalışmaları konusunda ilgili kesimlerden görüş ve öneri almak için dün YÖK Başkanlığı’na davet ettiği eğitim sendikalarının temsilcileri Teziç’in toplantıdaki tutum ve davranışlarından memnun kaldılar.

YÖK’ün daha önceki bilinen dışa kapalı, katı ve merkeziyetçi görüntüsünün tam tersi bir durumla karşılaşan sendikalardan biri olan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, YÖK’ün yeni bir sayfa açtığını gördüklerini söyledi. Avcı, karşılaştığı bu durum karşısında herkesin yeni ve temiz bir sayfa açması çağrısında bulundu. Avcı, toplantıda Teziç’in sorun olan konulara karşı uzlaşmacı yaklaşımı konusunda tüm kesimlerin bu yönde davranması gerektiğini ve buna herkesin ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Avcı, "Bu uzlaşmacı, müsamahacı özellik bizim insanımızda oldukça fazladır. Yalnız gerginlik yaratanlara hatırlatırım ki halkımız gerginliğe hamilik yapanlara en ağır şamarı atmasını da bilir" öneri ve uyarasında bulundu. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan da Teziç’in ilgili sendikaları YÖK’e davet etmesini olumlu bir gelişme olarak nitelendirerek, eğitimle ilgili tüm konularda eğitim sendikaları ile birlikte hareket edilmesi gerektiğine söyledi. Teziç, tüm üniversitelerden öğrenci temsilcilerini yarın sabah saat 10.00’da kabul edecek. Öğrencilere söz hakkı tanıyacak olan ve taslak çalışmalarını 10 gün içinde tamamlamayı planlayan Teziç, toplantıda öğrencilerin sıkıntılarını dinleyecek ve taslağa ilişkin öneri ve eleştirilerini alacak.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 14:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?