18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yolcu otobüsünde bomba paniği

Balıkesir’de, içinde bomba olduğu ihbar edilen yolcu otobüsünde korku dolu saatler yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aydın-Didim’den kalkıp İzmir, Düzce ve Zonguldak seferini yapan Düzce Güven Seyahat firmasına ait 81 BH 881 plakalı otobüse bomba konulduğu ihbar edildi.

Bomba ihbarını öğrenen yolcular korkuya kapılırken, jandarma ve polis, Balıkesir Terminali yakınlarında durdurulan otobüsün etrafında geniş güvenlik tedbiri aldı. Terminal yolunun trafiğe kapatıldığı olayda savcılık izniyle bomba uzmanları tarafından arama yapıldı. Yolcu koltukları ve üst raflarla bagaj bölümleri aranan otobüste şüpheli bir madde bulunmadı.

Otobüs şoförü Zekeriya Gözütok, İzmir’deki yazıhaneden telefonla arandıklarını, otobüste bomba olabileceği, en yakın jandarma veya polis karakolu yakınlarında durup yolcuları tahliye etmelerinin istendiğini söyledi. Eşyalarıyla birlikte yolcular otobüsten tahliye edildikten sonra yapılan aramada, herhangi şüpheli pakete rastlanmadı. İhbarın asılsız çıkmasıyla rahat bir nefes alan yolcular, tekrar bindikleri otobüsle yollarına devam etti.


Olayla alakalı tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 16:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?