24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Yoldan petrol fışkırdı!

Batman-Mardin karayolunun 20'nci kilometresinden geçen TPAO'ya ait petrol boru hattının patlaması sonucu yol trafiğe kapandı.

TPAO Batı Raman petrol sahasında bulunan petrol boru hattı yüksek basınç yüzünden patladı. Bugün saat 10.00'da meydana gelen olayda tonlarca petrol boş araziye aktı. TPAO ekiplerinin müdahale ettiği boru hattında patlayan yerin tespiti için karayolu kazıcılar ile kazıldı. Jandarma ve trafik ekiplerinin önlem aldığı karayolunda geçişler kontrollü olarak sağlanırken TPAO ekipleri boru hattını onarma çalışmalarına devam etti.

Patlayan boru ile ilgili olarak açıklama yapan TPAO'da görevli müteahhit firma elemanı teknisyen Zeyni İpekçi, "40 yıllık boru hatları değiştirilmediği için çürüyor. Batı Raman sahasında çıkarılan petrol katı olması nedeniyle yüksek basınç uygulanmak zorunda kalınıyor. Yüksek basınç uygulanınca çürüyen borular da patlıyor. Bölgede yaşanan hırsızlık olaylarından da kaynaklanıyor. Patlama yerinden 15 kilometre uzaklıkta 33 plakalı bir tanker TPAO'ya ait boru hattına petrol çalmak suretiyle kelepçe takmıştı. Onu onardık aradan 10 dakika sonra borunun burada patladığı haberini aldık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 17:34:27
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 17:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?