18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yollar savaş alanı gibi: 18 ölü, 58 yaralı

 Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne bağlı Temelli beldesinde, şehirlerarası çalışan mavi tren hemzemin geçitte öğrenci servisine çarptı. Yaralı öğrenciler Ankara'daki çeşitli hastanelere kaldırılırken, öğrencilerin yakınları da kaza yerine geldi.
      Temelli Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu, trenin sabah saatlerinde öğrenci servisine çarpması sonucu meydana gelen kazada 7 öğrencinin öldüğünü söyledi.
      Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Ücret ve Yenihisar köylerinden merkezdeki çok programlı liseye öğrenci taşıyan servis aracına hemzemin geçitte trenin çarpması sonucu meydana gelen kazada, 7 öğrencinin öldüğünü, 7'si öğrenci 8 kişinin yaralandığını belirtti.
     
     ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

      Bu arada ölen 7 öğrenci arasında, servis minibüsünün şoförü İzzet Güler'in oğlu Mehmet Güler de bulunuyor. Kazada ölen öğrencilerden Halime Güler'in ise şoför İzzet Güler'in amcasının torunu olduğu öğrenildi.
      Son belirlemelere göre, kazada, 06 AD 3306 plakalı servis aracında bulunan öğrencilerden Hüsamettin ve Yalçın Koç, Mehmet Güler, Ahmet Selim, Hüseyin Uçar, Lokman Demirel ve İbrahim Aktaş ölürken, Emine Yazıcı, Mesudiye Yiğiter, Menekşe Uçar, Dilek Demir, Emel Arıkan, Halime Güler, Gülümser Bilici adlı öğrenciler ile sürücü İzzet Güler yaralandı.
      Yaralılar Polatlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, ağır yaralı olan servis minibüsünün sürücüsü İzzet Güler'in hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.
     
     MAKİNİST GÖZALTINA ALINDI

      Bu arada, servis minibüsüne çarpan 1128 Sefer Sayılı İzmir Mavi Ekspresi'nin makinisti Adem Kaplan, jandarma tarafından gözaltına alındı.
      Polatlı Kaymakamı Muammer Aksoy, olay yerinde yaptığı açıklamada, servis şoförünün hemzemin geçitten karşıya geçerken tedbirsizlik yaptığının belirlendiğini söyledi.
      Aksoy, ''Ayrıntılar tahkikattan sonra anlaşılacak. Mutlaka bir tedbirsizlik ve acelecilik var. Geçitin her iki tarafı da açık bir görüş alanına sahip. Aldığımız bilgilere göre minibüs geçite yaklaşırken geçitin karşısında bulunan bir kamyon tarafından selektörle uyarılmış. Ama buna rağmen geçmeye çalışmış'' diye konuştu.
     
     KAZANIN TANIĞI ÖĞRENCİ

      Kazanın görgü tanıklarından Temelli Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Yakup Akbulut,  kendisinin de Ücret Köyü'nden öğrenci taşıyan diğer servis minibüsünde bulunduğunu söyledi.
      Kazayı gördüklerinde, ''şoka girdiklerini'' anlatan Akbulut, hemen yardıma gittiklerini ve jandarmaya haber verdiklerini anlattı.
      Her sabah Ücret Köyü'nden yaklaşık 20 kilometrelik mesafe katederek okula geldiklerini belirten Akbulut, şöyle devam etti:
      ''Öğrenci servislerinden ilki okula yaklaşık 50 metre mesafedeki hemzemin geçitten geçtikten sonra çok güçlü bir çarpışma sesi duyduk. Arkamıza dönüp baktığımızda trenin minibüse çarptığını gördük. Kaza yerine gittiğimizde öğrencilerin çoğunun yaralı olduğunu gördük.
      Hemzemin geçitte ışıklı kontrol olmaması nedeniyle okul müdürü ve veliler, defalarca ilçe milli eğitim müdürlüğü ve Valiliğe başvurmuştu. Kazanın sorumluluğu hemzemin geçite ışıklı kontrol yapılması işini önemsemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği'nde... Şimdiden sonra ışıklı kontrol yapılsa arkadaşlarımız geri gelebilecek mi?''

MERZİFON'DA 11 ÖLÜ

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre, 11 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.
      Kazanın kamyon şoförünün uyuyakalıp karşı şeride geçmesiyle gerçekleştiği anlaşıldı.
      Alınan bilgiye göre, Merzifon'dan Samsun'a gitmekte olan Hamdi Kurum yönetimindeki Sema Turizm'e ait 34 GEB 55 plakalı yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen ve 28 ND 516 plakalı kamyon, İpek Yolu Tesisleri yakınında çarpıştı.
      Kaza sonucu yolcu otobüsü alev aldı. Kazada, ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı. Yaralılar, Merzifon ve Suluova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.
      Yetkililer, kimlik belirleme çalışmalarının sürdürüldüğünü, kamyon sürücüsü Hüseyin Koyuncuoğlu'nun da ölenler arasında bulunduğunu söylediler.
      Çalışmalar sonrasında şu ana kadar ölenlerden Necla Şenyurt (58), Mutlu Şenyurt (6), Hanife Koç (75), Naciye Karaca (26), Beyza Karaca (3), Asuman Karaca (6 aylık), Şükriye Aydemir (75) ve Şükran Demirtaş (27) ve kamyon sürücüsü Hüseyin Koyuncuoğlu'nun (36) kimliği belirlendi.
      Kazada yaralanarak Amasya, Merzifon ve Suluova Devlet Hastanelerine kaldırılan 28 kişinin kimlikleri ise şöyle:
      ''Hamdi Kurum, Ahmet Ergen, Fatih Büyük, Mustafa Aktaş, Ayşe Aktaş, Muammer Varlık, Tayyip Ercan, Hasan Kaya, Arzu Yılmaz, Gökhan Yılmaz, Şerafettin Çatak, İbrahim Koç, Kamil Koç, İdris Altıntaş, Serdar Karasakal, Mahmut Gültepe, Muammer Gül, Ergin Aydemir, Yunus Şenyurt, Yeter Candan, Mehmet Koç, Cemalettin Aktaş, İmdat Varlık, Mustafa Aydemir, Nurcan Aydemir, Emine Gündoğdu, Necla Kandemir ve Mehmet Sağlık.''

NEVŞEHİR'DE 18 YARALI

Nevşehir'in Derinkuyu İlçesi'nde, patates işçilerini taşıyan bir minibüsün elektrik direğine çarpması sonucu 18 kişi yaralandı.

Yaralılar, Nevşehir Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

KONYA'DA 4 YARALI

Konya'nın Selçuklu İlçesi'nde, hemzemin geçitte trenin otomobile çarpması sonucu aynı aileden 4 kişi yaralandı.
      Alınan bilgiye göre, Seyfi Şahiner'in (34) kullandığı 42 K 0870 plakalı otomobilin, Eski Sanayi Sitesi Erkanlı Caddesi Şehit İbrahim Lamcı kontrollü hemzemin geçidine girerken bariyerlerin kapanması sonucu ön camları kırıldı.
      Bu sırada panikleyen sürücü, aracı rayların üzerinde durdurdu. Seyfi Şahiner ve eşi Emine, araçtan çıkarak çocukları Ömer Ali (5) ve Meryem'i kurtarmaya çalıştıkları sırada, Atilla Karakaş idaresindeki Eskişehir-Konya seferini yapan yolcu treni araca çarptı.
      Kazada, sürücü Seyfi Şahiner ile Emine, Ömer Ali ve Meryem Şahiner yaralandı.
      Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

KENTHABER - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 15:15:11
Güncelleme :17 Nisan 2004 Cumartesi 03:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?