17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

’Yolsuzlukların hesabı soruldu, sorulacak’

Ankara - Devlet Bakanı Ali Babacan, yolsuzluklara asla göz yummayacaklarını belirterek, "Yolsuzlukların hesabı soruldu, bundan sonra da sorulacak. Onlar kendilerini iyi biliyorlar, tir tir titriyorlar, sırasıyla tek tek hesapları sorulacak" dedi.

"Türkiye AB İlişkileri" konulu eğitim seminerinde konuşan Babacan, Türkiye’nin tek kuruşunu dahi heba etmediklerini söyledi.

Halk Bankası’nın geçmişte halkın bankası olmaktan çıktığını ifade eden Babacan, "Halk Bankası 3-5 firmaya toplu, batık kredi veren bir banka olmuştu. 2 yıl önce esnafa verdiği kredi 100 trilyon lira idi, şimdi esnafa verdiği kredi 1.5 katrilyon liraya ulaştı" dedi.

Euro ve dolar kuruna karışmayacaklarını yineleyen Babacan, "Euroya dolara karışmayacağız, elin parasına taahhütte bulunmayacağız. Onun kendi piyasası vardır, kendi değerini kendi bulur. Biz neyi taahhüt ediyoruz. Türk Lirası’nı enflasyona uğratmamayı taahhüt ediyoruz hedefliyoruz" diye konuştu.

Babacan, 900 bin çitçinin yüzde 90’ının borçlarını yeniden yapılandırdığını hatırlatarak, bu çiftçilerin yüzde 90’ının da borçlarının ilk taksitlerini ödediklerini bildirdi. Babacan, "İnsanımız dürüsttür, yeter ki adil uygulamalar olsun" dedi.

"17 Aralık’ta ne karar çıkarsa çıksın, yapacaklarımız budur" diyen Babacan, "bunu ilan ettik. Öyle AB’ye sırtını daya, oradan gelecek fonlara dayan gibi bir yapıyı asla kabul etmedik. Henüz IMF ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Görüşmeler daha neticelenmeden biz programımızı açıkladık. Dünya aleme ilan ettik ki biz bu programı uygulayacağız. Bizimle anlaşmak isteyen bu programa uyacak. Bu programa uyduğu sürece uluslararası kuruluşlarla çalışacağız" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 02:03:14
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 02:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?