20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

YouTube'da tecavüz videosu depremi

25 yaşındaki bir annenin tecavüze uğrama filminin yayınlandığı YouTube, şiddet ve seks içerikli videoların internete yüklenmesini kolaylaştırdığı için şiddetli eleştirilere hedef oluyor.

Geçtiğimiz kasım ayında meydana gelen olayla ilgili 3 dakikalık videoda içkisine ilaç atılan bir annenin üç genç tarafından tecavüze uğrayışı gösteriliyor.

Bir cep telefonu ile kaydedilen videoda baygın halde olan ve başı bir yandan diğerine düşen annenin defalarca tecavüze uğradığı görülüyor.

Arka planda ise kadının 2 yaşındaki kızı ve 4 yaşındaki oğlunun ağlama sesleri duyuluyor.

Güney Londralı kadın, The Sun gazetesine bütün bunların içine ilaç atılmış şampanya içtikten sonra olduğunu anlattı.

Adı açıklanmayan kadın, “14 ve 16 yaş arası üç genç yaptı bunu. Güvendiğim bir komşumla evime geldiler ve ben de bu ziyarette bir sakınca görmedim,” dedi.

İyi bir ev sahibesi olduğunu göstermek için bir şişe şampanya açtığını söyleyen kadın ilk kadehini bitirdikten saniyeler sonar kendisini tuhaf hissettiğini söyledi.

Daha sonre gerçekleşen tecavüzün videosu YouTube’da yayınlandı ancak bir izleyicinin şikayeti üzerine video derhal siteden çıkarıldı. Videonun çıkarılmadan once 600 kez izlendiği de belirlendi.

Bir YouTube sözcüsü sitenin kurallarına gore pornografik ve şiddet içerikli videoların yüklenmesinin yasak olduğunu söyledi. Sözcü, insanların uygunsuz içerikli bir video gördükleri zaman haber vermelerini ve böyle durumlarda gereken incelemenin yapılacağını söyledi.

YouTube’a yakın bir kaynak ise siteye her bir dakikada 10 saatlik video yüklendiğini ve yüklenen her videoyu izlemenin mümkün olamayacağını belirtti.

İngiltere yasalarına gore üçüncü şahıslar tarafından yüklenen videoları yayınlayan siteler bir şikayet oluğu takdirde tazminat cezasına çarptırılmamak için bu videoları derhal siteden çıkarmakla yükümlüler.

Avukatlar, bu tecavüz videosu vakasında YouTube’un sorumsuzluğu bulunduğunu ve dava için hukuki nedenlerin var olduğunu savunuyorlar.

CNN
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 17:09:25
Güncelleme :5 Mart 2008 Çarşamba 17:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?