19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yücel'den, ilginç defineci öyküleri

ArkeoPera Kitapevi ve Sanat Galerisi'nin geleneksel 'Cumartesi Sohbetleri'nın bu haftaki konuğu, Kenthaber Yazarı Erdem Yücel.

ArkeoPera Kitapevi ve Sanat Galerisi, bu hafta da, 'Türkiye'de Definecilik' başlığıyla, ilginç bir konuyu gündemine aldı.

Galerinin, Galatasaray'daki binasında yarın saat 16.00'da başlayacak toplantının konuk konuşmacısı ise, Kenthaber Yazarı Erdem Yücel olacak.

Konu hakkında yaptığı araştırma ve yazdığı yazılar ve TV programları ile Türkiye'de defineciliğin halini gözler önüne seren Yücel, yarınki konuşmasında da ilginç tespitlerde bulunacak.

Yücel, konuşmasında, Türkiye’nin kanayan bir yarası olan, defineciliğin ne amaçla yapıldığı, bu konudaki yasalar, günümüzdeki definecilik, kaçak define kazılarının kültür varlıklarımıza verdiği zararlar ile bazılarına gülünen ve bazılarına ağlanan defineci öykülerini dinleyicileri ile paylaşacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:20:06
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 17:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.245.236.xxx Tarih : 26.12.2008 22:28:35

beyfendi acaba memleketin değerlerini yanlış mı algılamış ülkemizde değer verilen tek şey şu anda din din için tirilyonluk camiler yapılır ayvalıkta 80 yıldır bir tek müze kurulmadı tarihi eserler dozerlerle yıkıldı en son bir papaz okulu kalıntıları üzerine sedat peker binalar yapıyordu geçen bir tanıdık denizde bir batık var yanında şu paraları buldum dedi git müzeye ver dedik balıkesir müzesine getirdi adamlar 560 yıllarından kalma dediler yani 1400 yıllık batıklar deniz altında yatıyor halk cami yapmaktan gözünü açamıyor batı ise öylemi kendi değerlerini müzelerde sergilediği gibi bizimkileride çalıyor bizim sosyete gidip 50 dolar verip geziyor