30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Yüksek Mahkeme rahatsız oldu!

Sivil toplum örgütlerinin dün yaptıkları sağduyu çağrısının ardından Anayasa Mahkemesi'nden de bir açıklama geldi. Başkan Haşim Kılıç, ''Türkiye'de giderek barıştan uzaklaşılıyor. Toplumu germek kimseye yarar sağlamaz'' dedi.

Basınla bir sohbet toplantısı düzenleyen Kılıç, AK Parti hakkındaki kapatma istemiyle ilgili olarak da ön görüşmenin 31 Mart Pazartesi günü yapılabileceğini söyledi.

Haşim Kılıç, iddianame ile ilgili ön incelemeyi yapmakla görevlendirilen raportörün raporunu en geç yarın bitirebileceğini ifade ettiğini bildirdi.

Kılıç, "Raporu bitirirse cumartesi ve pazar günü bizim için çalışma fırsatıdır. Pazartesi günü için herhangi bir sıkıntı olmazsa konuyu görüşmeye başlarız diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Haşim Kılıç toplumda yaratılan ortama ilişkin de bazı mesajlar verdi. Bir anlamda sağduyu çağrısı yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı, "Keşke kavga etmeden herkes sorunları çözebilse" dedi.

Kılıç, "İktidarıyla muhalefetiyle yaşamanın gereğini herkes yerine getirmeli. Bu işin aktörleri sorumluluklarını tekrar gözden geçirmeli" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, türban düzenlemesine ilişkin sorular üzerine de, "Türbanla ilgili konunun bir anlamda beklemeye alındığını, önceliğin kapatma davasında olduğunu vurguladı.

cnn
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 11:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?