17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Yunan basını: Ala Turka Pazar

Yunanistan’da yayımlanan Katimerini gazetesinde, AB ile üyelik müzakerelerinin başlatılması için Türkiye’ye ’’zor şartlar’’ koşulduğu, tam üyelik konusunda da ’’Kapının ardına kadar açılmadığı’’ yorumuna yer verildi.
’’Türkiye’ye şartlı evet’’ başlığıyla verilen haberde, AB devlet ve hükümet başkanlarının dün gece Türkiye ile müzakerelerin 3 Ekim 2005’te başlatılması konusunda mutabakata vardıkları hatırlatıldı.
Haberde, 25 üye ülkenin Kıbrıs Rum kesiminin Türkiye tarafından tanınması konusunda Yunanistan ile Kıbrıs’a önemli destek verdikleri de kaydedildi.

To Vima: Erdoğan, Türkiye’yi bıçağın keskin tarafına taşıdı

’’Alışveriş gece boyu sürdü’’ başlığını kullanan To Vima gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunun Türkiye’nin AB adaylığını ’’Bıçağın keskin tarafına taşıdığını’’ kaydetti.
Gazete, Brüksel’deki diplomatik kaynakların bugün bir uzlaşmaya varılmasını umut ettiklerini dile getirdiklerini yazdı.

Ethnos: Türkiye’ye kapılar açıldı

Ethnos gazetesi ise ’’Türkiye’ye kapılar açıldı’’ başlığıyla verdiği haberde, AB’nin tarihi anlaşma yönünde Ankara’ya yeşil ışık yaktığını kaydetti.
Türkiye’ye ’’evet’’ denilmesi için ’’yolun Kıbrıs’tan geçtiğini’’ de savunan gazete, Kıbrıs Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos’un verdiği mücadele sonrasında hedefine ulaştığını iddia etti.

Ta Nea: Türkiye Kıbrıs dışında tüm şartları kabul etti

’’Türkiye’nin Avrupa pasaportuna damga Kıbrıs’ı tanımasıyla vurulacak’’ diyen Ta Nea gazetesi, 25 AB ülkesinin Türkiye’nin Kıbrıs ile Gümrük Birliği Anlaşması’nı bugün Brüksel’de imzalamasını istediklerini öne sürdü.
Ta Nea, Türkiye’nin Kıbrıs’ın tanınması haricinde koşulan tüm zor şartları kabul ettiğini ileri sürdü.

Elefteros Tipos: Ala Turka Pazar

’’Ala Turka Pazar’’ başlığını kullanan Elefteros Tipos gazetesi, zirvedeki gelişmelerin gerek Yunan gerekse Rum tarafını tatmin edecek düzeyde olduğu yorumunu yaptığı haberinde, Erdoğan’ın AB ülke başkanlarının baskısı altında olduğunu, Karamanlis ile Papadopulos’un ise tezlerinden bir adım dahi geri atmadıklarını yazdı.
Elefterotipiya gazetesi, ’’Türkiye’ye OK Kıbrıs’a bağlı’’ başlıklı haberinde, AB’nin Türkiye’ye müzakere tarihi olarak verilen 3 Ekim 2005’ten sonrası için garanti vermediğini belirtti.
AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 14:12:35
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 14:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?