26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yunan gazeteleri kriz peşinde

Yunan manşetleri alçaktan uçuyor

Aralık ayındaki şiddet, ocak ayı başında da terör olaylarından sarsılan Yunanistan son günlerde Türkiye ile kriz senaryoları yüzünden çalkalanıyor.

Dünya  basını Gazze, Ukrayna doğalgaz krizine odaklanırken Türkiye, Yunan manşetlerinden inmiyor. Başbakan Kostas Karamanlis başkanlığında dün toplanan Savunma ve Dışişleri Konseyi’nde de durum değerlendirmesi yapıldı.

Dışişleri bakanı Dora Bakoyani toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırırken "Hedefimiz ilişkilerin düzelmesidir. 2008 yılında ilişkiler duraklama dönemi yaşadı. 2009’da Ankara ile ilişkilerin düzelmesi hedefindeyiz" dedi. Türkiye ile "sıcak olay" yaşanması ihtimali sorulduğunda ise "ciddiyet ve soğukkanlılık gerek" cevabını verdi. Savunma bakanı Evangelos Meimarakis ise "dikkatli ve soğukkanlı olmamız gerek. Gerekli tüm girişimler yapılıyor. Türklere gerginliğin tırmandırılmasının, ilişkilerin düzelmesi için çabalara yardımcı olmadığını anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yunan basını, Türk uçaklarının Ege’deki Bulamaç (Farmakonisi) ve (Agathonisi) adaları üzerinde alçak uçtuğu iddiaları yüzünden yaygara kopartıyor. TSK’nın Ege’deki "Çevik Pençe" tatbikatı da Yunan başkentinde "sıcak olay yaşanacak" senaryolarına yolaçtı.

Türkler Obama’dan önce kriz istiyor

Son günlerde "Şahinler Ege semalarında", "Ege’de kırmızı alarm", "Türkler Ege’deki skatükoyu değiştirmek istiyor", "Türkler, Kardak tarzı sıcak olay istiyor" gibi başlıklar kullanan Yunan medyası "Türkiye, Obama ABD başkanlık görevine başlayıncaya kadarki boşluktan yararlanıp sıcak olay yaratma çabasında" diye hayali senaryolara bile yer verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 04:32:54
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 04:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih.f IP: 91.57.93.xxx Tarih : 13.01.2009 20:37:54

adamlara bak ya Türklerden neler ögrenmisler ..SU UYUR DÜSMAN UYUMAZ.. birde biz anlamaya calissak atalarimizin neler demek istedigini belki bir kac kisi uyanirda digerlerinide uyandirir.....!!!!!!