18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yunanlı seçmen 'Yeni Demokrasi' diyor

Yunanistan'da 7 Mart 2004 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimler öncesinde son kamuoyu yoklamaları yayınlandı. Kanun gereği seçimlere 3 hafta kala medya kuruluşlarının kamuoyu yoklaması yayınlamaları yasak olması sebebiyle ALTER TV ve ANT1 TV, son kez kamuoyu yoklamalarını yayınladı.
ALTER TV'nin yayınladığı kamuoyu yoklamasına göre, seçmenlerin yüzde 40.8'i Kostas Karamanlis'in liderliğini yürüttüğü ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi'ne oy vereceklerini belirtirken, seçmenlerin yüzde 37.9'u da Yorgo Papandreu liderliğindeki PASOK'a oy vereceklerini bildirdiler. Yunanistan Komünist Partisi'ni tercih edenlerin oy oranı ise yüzde 5.4 olarak belirlendi. Aynı kamuoyu yoklamasında "Sizce en iyi başbakan kim olur?" sorusuna, katılanların yüzde 45.2'si Yorgo Papandreu ve yüzde 42.2'si de Kostas Karamanlis cevabını verdiler.
ANT1 TV'nin yayınladığı kamuoyu yoklamasına göre seçmenlerin yüzde 39'u Yeni Demokrasi Partisi'ne oy vereceklerini belirtirken, halkın yüzde 36.3'ü PASOK Partisi'ne oy vereceklerini söylediler. Yunanistan Komünist Partisi'ni tercih edenlerin oy oranı ise yüzde 5.5 oldu.
Kamuoyu yoklamalarını değerlendiren gazeteciler ve siyasetçiler seçimlere birkaç hafta kala seçimlerin sonucunu öngörmenin bu sonuçlar ile zor olduğunu belirttiler. Yeni Demokrasi Partisi'nin üstün görünmesine rağmen Yorgo Papandreu'nun PASOK Partisi'nin liderliğini ele almasından sonra daha önce iki parti arasında 5 puana varan farkın giderek azaldığına dikkat çeken gözlemciler, bu durumun seçimlere kadar devam edip etmeyeceğinin belli olmadığının altını çizdiler.

MANOL KOSTİDİ - ATİNA(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 17:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?