16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Yunanlılar'dan bir insanlık ayıbı daha

Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından Midilli adasından alınarak Türk karasularına bırakılan ve içinde 4'ü çocuk biri bayan 11 Afganlının bulunduğu lastik bottaki mülteciyi ölümden Türk sahil güvenlik ekipleri kurtardı. Lastik botlarının havasının inmesiyle deniz ortasında boğulma tehlikesi geçiren 11 kişiyi denizin içinden kurtaran Sahil Güvenlik ekipleri ölümle burun burna kalan mültecileri Küçükkuyu limanına getirdi.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli adasına kaçan toplam 11 kişilik aile gece geç saatlerde Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Midilli adasından alınarak Türk karasularına bırakıldı. Lastik botla Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi Sivrice açıklarına geldiklerinde botlarının havası inen ve su almaya başlayan 4'ü çocuk biri bayan 11 Afganlı çığlık tarak yardım istemeye başladı.

Mültecilerin imdat çığlıklarının bölgedeki balıkçılar tarafından Sahil Güvenlik ekiplerini bildirilmesiyle bölgeye gelen "Mobil Radar Tim 3" ve "İzmir Sahil Güvenlik 107 Bot Komutanlığı" ortak çalışmayla mültecileri boğulmak üzereyken kurtardı. TCSG 107 Bot'un Küçükkuyu'daki büyük rıhtıma yanaşmasıyla limanda hazır bekleyen Sağlık Ocağı nöbetçi personeli bota girip mültecilere ilk müdahaleyi yaptı. Bitkin haldeki göçmenlere serum takan görevliler, daha sonra durumu ağır olan Abbas Babakani ve Davut Nazarin adlı iki Afganlıyı sedye yardımı ile ambulansa bindirip önce
Küçükkuyu Sağlık Oağı'na, ardından da durumları kritik olduğu için Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi'ne götürdü.

4'ü çocuk biri bayandan oluşan diğer Afganlılar, jandarma minibüsü ile Küçükkuyu Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürülüp önce elbiselerini değiştirdiler, sonra da jandarma erlerinin hazırladığı yemekleri yediler.
Hastaneye kaldırılan iki yaralının durumunun iyi olduğu öğrenilirken, yaralılardan Abbas Babakani hastane çıkışında yaptığı açıklamada, üç gün önce Midilliye gittiklerini ve iki gün kampta kaldıktan sonra bu gece de Yunan Sahil Güvenlik botunca Türkiye'ye yakın bir yerde bot ile denize bırakıldıklarını, havası inen bot yüzünden boğulmak üzereyken Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldıklarını söyledi. Öte yandan yine Ayvacık ilçesi Behramkale köyünde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda

12 Afganlı göçmen Yunanistan'ın Midilli adasına kaçmak üzere hazırlık yaparken yakalandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 16:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?