19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yurtdışı çıkış harcına yeni düzenleme

Yurt Dışına Çıkışlarda Harç Alınmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, yurt dışına çıkış yapan uluslararası sempozyum, seminer, konferans, toplantı, fuar, panayır, festival gibi etkinliklere katılmak amacıyla yurt dışına çıkış yapan meslek odaları ve bunların birlik temsilcileri harçtan muaf tutulacaklar.
Harç ödemeyecek diğer gruplar da şöyle:
Bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan üniversite öğretim elemanları ile öğretmenler ve öğrenciler, uluslararası tarih, kültür ve güzel sanatlar şenlikleri ve festivalleri, kongreler, konferanslar ve panayırlar nedeniyle yurt dışına çıkacak topluluklar, folklor grupları, yurt dışında gerçekleştirilecek ticari fuar ve iş gezilerine çıkan heyetler ile fuar organizasyonlarında görev alanlar, çıkış harcı ödemeyecek.
Ayrıca, ticari amaçla sefer yapan deniz taşıtları ile günübirlik yurt dışına seyahat edenlerde harç muafiyet süresi, dini bayram tatillerinde 72 saat olarak uygulanacak. Söz konusu kişilerden de harç parası alınmayacak
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2004 Salı 11:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?