18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yurtta hava durumu

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bütün bölgeler çok bulutlu, Marmara’nın batısı, kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları dışında tüm yurt yağışlı geçecek.

Yağışlar bütün yurtta yer yer etkili ve sürekli olmak üzere Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı Marmara’nın batısı ile kıyı Ege dışında tüm yurtta hissedilir derecede "8-10" derece azalmaya devam edecek. Rüzgar Doğu bölgelerimizde güney ve batı, diğer yerlerde kuzey ve batı yönlerden orta, yer yer kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

Yetkililer ayrıca, kar yağışı, fırtına, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Denizlerimizde hava : Batı Akdeniz ile Orta Karadeniz’de fırtına, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ile ilk saatlerde Batı Karadeniz ve Güney Ege’nin güneyinde fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Karadeniz, Marmara’nın doğusu ve Akdeniz yağmurlu, diğer denizlerimiz parçalı bulutlu geçecek.
Bazı illerin hava durumu ile günün en yüksek hava sıcaklıkları şöyle olacak:

Ankara : Çok bulutlu ve kar serpintili, 1
İstanbul : Karla karışık yağmur ve kar yağışı, 4
İzmir : Parçalı bulutlu, 8
Samsun : Yağmurlu, 6
Erzurum : Kar yağışlı, 3
Diyarbakır : Etkili sağanak yağışlı, 8
Adana : Etkili sağanak yağışlı, 13
Antalya : Parçalı bulutlu, 15
Trabzon : Etkili sağanak yağışlı, 9
Hatay : Etkili sağanak yağışlı, 11
Girne : Sağanak yağışlı, 13
Gökçeada ve Bozcaada : Parçalı bulutlu, 5

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 11:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?