20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yuşçenko zaferini ilan etti

Ukrayna’da ikinci tur devlet başkanlığı seçimlerini muhalefetteki batı yanlısı lider Viktor Yuşçenko büyük oy farkıyla kazandı. Ukrayna Merkezi Seçim Komisyonu’nun açıklamasına göre, ikinci tur devlet başkanlığı seçimlerinde kullanılan oyların şu ana kadar yüzde 90.52’si sayıldı.

Muhalefetteki batı yanlısı lider Viktor Yuşçenko, oyların yüzde 53.97’sini alırken Başbakan Viktor Yanukoviç ise yüzde 42.25’te kaldı. Seçimlere katılım yüzde 77.68 olurken 47 milyon seçmene sahip Ukrayna’da 37 milyon 170 bin seçmen ikinci tur devlet başkanlığı seçimlerinde oy kullandı.

Yuşçenko zafer ilan etti

Ukrayna muhalefet lideri Viktor Yuşçenko, ikinci tur devlet başkanlığı seçim sonuçlarının yavaş yavaş kesinleşmesi üzerine zafer ilan etti.

Yuşçenko, başkent Kiev’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "şunu söylemek istiyorum ki, bu Ukrayna halkı ve Ukrayna devleti için bir zaferdir. Artık özgür ve bağımsız bir Ukrayna olacak. Bugün, Ukrayna’da yeni bir politik dönemin ve büyük bir demokrasinin başlangıcıdır" dedi.

Yanukoviç kabullendi

Rusya’ya yakınlığıyla bilinen Yanukoviç, yaptığı açıklamada, "seçimi kaybedersek sert bir muhalefet yapacağız. Muhalefetin ne olduğunu onlara göstereceğiz" dedi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 09:30:24
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 10:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?