22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Yuşçenko’nun zehirlendiği kanıtlandı

Viyana - Ukrayna’nın batı yanlısı yeni Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’nun "yemeğine dioksin katılarak zehirlenmek istendiğinin kanıtlandığı" açıklandı.

Ukrayna Başsavcısı Svyatoslav Puskin, "Devlet Başkanı Yuşçenko’nun özel doktoru Prof. Nikolay Korpan’ın verdiği son bilgilerle Yuşçenko’nun oral yoldan dioksin verilerek kasıtlı olarak zehirlenmek istendiğini kanıtladıklarını" söyledi.

Puskin, "Yuşçenko’nun büyük bir olasılıkla geçen yıl 5 Eylül günü gizli servis yöneticileriyle yediği akşam yemeğinde zehirlendiğini, ancak bunu kesin olarak saptayamadıklarını" belirterek, "dioksinin oral yoldan verildiğini saptadıklarını" söyledi.

Zehirlemenin planlı bir eylem olduğundan kuşku duymadığını belirten Başsavcı Puskin, dioksin zehrinin kolay bulanamadığına da işaret ederek, "hükümet çevrelerinden bazı kişilerin bu eyleme katılma olasılığının yüksek olduğunu" ifade etti.

Yuşçenko’yu hangi çevrelerin zehirlemek istediği yolundaki soruya ise Başsavcı Puskin, "Bu çevre öylesine büyük ki birilerini unutup rencide etmekten korkuyorum" yanıtını vermekle yetindi.
AA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 14:45:26
Güncelleme :10 Şubat 2005 Perşembe 14:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?