19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yüzde 70 su tasarrufu nasıl sağlanır?

Tasarruf sağlayan fotoselli ürünlere talep krizle birlikte katlandı. Mevcut musluğa bile bir cihaz takarak tasarruf sağlayabilirsiniz

Krizle birlikte tasarruf ön plana çıktı, banyo ve mutfakta az su harcayan ürünler gözde oldu. Aylin Löle'nin Akşam gazetesindeki haberine göre, daha önce ağırlıklı olarak kurumsal şirketlerin tercih ettiği fotoselli musluklar ve daha az suyla çalışan rezervuarlara, krizle birlikte bireysel tüketiciden de talep yağdı. Yüzde 70 su tasarruf sağlayan bu cihazlara sadece İstanbul, Ankara, İzmir'den değil Anadolu'dan da sipariş geldi.

Eski musluğa tak, çalışsın

Beka Grup Dış Ticaret tarafından ithal edilen Faugen fotoselli musluk cihazının dört aydır satışta olmasına rağmen 5 bin adetten fazla sattığını belirten Genel Müdür A. Kemal Güney, 'Ürün çok rağbet görüyor. En çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya Erzurum, Eskişehir, Diyarbakır, Antalya ve Antep'e ürün veriyoruz' dedi. Perakende satış fiyatı 99 YTL olan fotoselli musluk cihazlarının yüzde 70 su tasarrufu sağladığının altını çizen Güney, şöyle konuştu: 'Yeni musluk almanıza gerek yok. Bu ürünle mevcut musluğunuzun ucuna takarak, onu iki dakikada fotoselli hale getirebiliyorsunuz. Bu sayede diş fırçalarken ya da tıraş olurken, boşa su akıtılmıyor. 1 adet lityum pil ile çalışan cihaz, günde 100 kez kullanıldığında, iki yıl boyunca yeterli oluyor. Musluğa dokunulmadığı için ayrıca hijyen açısından da çok büyük avantaj sağlıyor' dedi.

Mutfaktaki durulama suyu, klozeti dolduracak

Vitra Pazarlama Müdürü Berna Erbilek, şöyle konuştu: Ar-Ge bölümümüz, lavaboda ve mutfakta kullanılan suyun klozette değerlendirilmesi için AB ile ortak çalışmalar yapıyor. Bunlar desteklenmeli. Kaliforniya'da belediyeler, çok su harcayan klozetlerin değiştirilmesini teşvik ediyor. Çevreci ürün alan tüketicilerin elektrik ve su faturalarında indirim yapılıyor. Biz de böyle yapmalıyız.

Vitra'da tasarruf ön planda

Eczacıbaşı iştiraklerinden VitrA da su ve enerji tasarruflu ürünler konusundaki zengin ürün portföyüyle kriz döneminde dikkat çekiyor. VitrA olarak çok uzun süredir su ve enerji tasarruflu ürünler geliştirdiklerini belirten VitrA Pazarlama Müdürü Berna Erbilek, 'Portföyümüzdeki ürünlerimizin neredeyse tamamı tasarruflu ürünler. Bunları daha çok kurumlar alıyor. Bireysel kullanımda da bir talep artışı var. Lavabo, klozet, pisuvar, küvet, gibi ürünlerimizin tamamında maksimum su tasarrufu sağlayacak yönde ürün geliştirmeye devam edeceğiz' dedi.

..
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 12:49:08
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 12:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?