20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yüzüklerin hanımefendisi!

Çin'in doğu kesiminde yapılan yol çalışmaları sırasında 700 yıllık bir kadın mumyası bulundu. Cildinin bozulmadığı görülen mumyanın parmağındaki yüzük dikkat çekti.

Çin'in doğusunda yer alanTaizhou kentindeki yol çalışması sırasında 700 yıllık bir kadın mumyası bulundu.

1368-1644 arası hüküm süren Ming Hanedanlığı'na mensup olduğu sanılan kadının çok iyi durumdaki mumyası, adeta zamanda yolculuk yaptıracak kadar önemli simgeler taşıyor.

Cildi, saçları, yüzü ve hatta kirpikleri bile inanılmaz derecede iyi durumda olan, 1 metre 50 santimetre boya sahip kadın, tabutun içinde kahverengi bir sıvıya batırılmış olarak bulundu.

7 asırlık mumyanın bir de yüzüğünün olduğu dikkat çekti. Geleneksel hanedanlık kostümü giymiş olan kadının tabutunda, kemikler, seramikler, eski yazılar ve başka kalıntılar da bulundu. Bölgede 1979-2008 arasında hepsi çok iyi konumda beş mumya daha keşfedilmişti.

Taizhou Müzesi Müdürü Wang Weiyin, mumyanın giysilerinin neredeyse tamamının ipekten yapılmış, çok az da pamuk kullanılmış olduğunu belirtti. Genelde ipek ve pamuğun korunmasının çok zor olduğunu belirten Weiyin, bu mumyalama tekniğinin sadece çok önemli cenazelerde kullanıldığını söyledi.

 

...
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 14:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail atan IP: 85.107.65.xxx Tarih : 6.03.2011 18:13:05

bizim türkiyede olsaydı ilk önce ya defineciler bulurdu yada almanyadan gelen bir heyet dünya mirasımız truva da bile halen avrupalı arkeologlar görev alıyor şuanki süreçten önce krofman gibi şiliman gibi almanların da ne yaptığı muallak yahu biz kendi öz mirasımıza sahip çıkamassak başkaları elbetteki burnunu sokar vede en son muğla da olan olayda unutuldu gitti bir kaç gün önce bir haber geçti internet sitelerinden muğlada bulunan kral mezarının duvarlarındaki altın işlemeli objelerde bozulmaya başlamış paki daha ne olacak daha nelerimizi kaybedeceğiz veya kaybettikten sonra tühh be diyeceğiz veya elimizdeki eserlerimizi herhangi bir dış ülke müzesinde görüpde amanınnn bunlar bizim lütfen geri verinmi diyeceğiz kültür bakanlığımızın bu konularda acilen gerekli işlemleri yapıp gerekli yasaları çıkarıp kültür varlıklarımızı en doğru bir şekilde koruması gerek