19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Zafer Bayramı'nı büyük coşku ile kutladık

Törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına ile 30 ağustos itibariyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Orgeneral Fevzi Türkeri’nin yanı sıra diğer üst düzey komutanlar da katıldı.

Askeri erkanın Anıtkabir Ziyareti

Tören askeri erkan ile bazı askeri dernek temsilcilerinin Aslanlı Yol’daki yürüyüşüyle başladı. Orgeneral Özkök, Atatürk’ün kabrine, üzerinde ’Türk Silahlı Kuvvetleri’ yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Özkök ve törene katılanlar, merdivenlerden inerken hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Orgeneral Özkök, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın konuğu olarak Ankara’ya giden İstiklal Savaşı gazilerinden 104 yaşındaki Ömer Küyük ile 81 ilden gelen şehit ve gazi aileleri de devlet töreninin hemen ardından Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çıkarak saygı duruşunda bulundu.

Tören sırasında, Anıtkabir üzerinde bir helikopter güvenlik uçuşu yaptı.

Tebriklerin kabulü

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Genelkurmay Karargahı’nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile kuvvet komutanları tebrikleri kabul etti.

Atatürk Kültür Merkezi’nde geçit töreni

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki geçit töreni ise 11.00’de başladı. Töreni Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök izledi.

Dünyanın en büyük Atatürk posteri

Sadeleştirilen tören geçişi sırasında 2 bin 162 metre karelik dünyanın en büyük Atatürk posteri sivil ve askerlerin ellerinde protokolün önünden geçti.

Türk Yıldızları Ankara semalarında

Törende, Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları da bir gösteri gerçekleştirdi.türk Yıldızları'nın Ankara semalarında yaptığı gösteri sivil ve askeri erkan tarafından ilgi ile izlendi.
AKM’deki törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, beraberindeki komutanlarla birlikte Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti. Orgeneral Özkök, Devlet Mezarlığı’nda milli mücadelede görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu anıta çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Diploma töreni

Öğleden sonra da, Kara Harp Okulu’nda diploma töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Sezer ile TBMM Başkanı Arınç’ın da katıldığı törende, yeni mezun olan 155’inci dönem teğmenler diploma alarak kılıç kuşandı.

Törenler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök’ün Gazi Orduevi’nde akşam vereceği resepsiyonun ardından sona erdi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Arınç ile Başbakan Erdoğan da katıldı. Eurovision şarkı yarışmasında birinciliği elde eden Sertab Erener de 30 ağustos resepsiyonunda konser verdi.

İstanbul’da kutlamalar

İstanbul’da da Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu.

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon’un Harbiye Orduevi’nde tebrikleri kabul etmesinin ardından, Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni yapıldı. Törene 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'un yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Tobbaş ile resmi erkan ve vatandaşlar katıldı. Mekanize Taburu'nun gerçekleştirdiği resmi geçit sonrası Vatan Caddesi'nde ki törenler tamamlandı. Gecve de bir çok ilçede fener alayları düzenlendi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 18:55:34
Güncelleme :31 Ağustos 2004 Salı 00:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?