30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Zafere yalnız uçtular

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı Fransa’daki eleme maçlarına yalnız uçtu.

Takımı yöneticiler bile uğurlamazken, sporcular eşyalarını güçlükle taşıdı. Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, ’You Will Never Walk Alone- Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ başlıklı yazısıyla takıma destek vermiş ve "Avrupa şampiyonu olur" demişti.

GALATASARAY Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi Avrupa Şampiyonası’na sessiz sedasız gitti. Futbol takımlarını her başarısında coşkuyla karşılayan, meydanlarda sevinç gösterisi yapan, Galatasaray taraftarları da şampiyonlukta iddialı engelli basketbol takımını yapayalnız bıraktı. Üstelik takımı uğurlayan bir tek yönetici hatta kulüp yetkilisi bile yoktu. Galatasaray’ın resmi sitesi de henüz 2005’te kurulmasına rağmen Avrupa’daki güçlü rakipleri arasından ilk 8’e kalma mücadelesi verecek takımın gidişini haber yapmadı.

HEDEFİMİZ BÜYÜK THY’ye ait bir uçakla İstanbul’dan Paris’e giden takım, Fransa’nın Meaux Kenti’nde mücadele edecek. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu, Avrupa’nın dört önemli takımıyla eşleştiklerini, amaçlarının ilk ikiye girmek olduğunu söyledi. İncesu "Geçen yıl süper lig şampiyonu olduk ve şampiyonlar ligine katılmaya hak kazandık. Şampiyonadaki 4 grubun birinci ve ikincileri finallere yükselecek. Bizim grubumuzda Fransa, İngiltere, İsrail şampiyonları ve Almanya üçüncüsü var. Amacımız grubumuzda ilk ikiye girmek" dedi. İncesu, bazı günler iki maç ardarda oynamanın zorluğuna yönelik soru üzerine, "Biz de şikáyet ediyoruz ama sürekli böyle oluyor. Bunun düzelmesi gerekli. Ancak bizim hedefimiz büyük, yorgunluk hissetmiyoruz" diye konuştu.

Bavullarını kendileri taşıdı

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın oyuncuları Atatürk Havalimanı’nda eşyalarını bagaj arabalarıyla kendileri taşıdılar. Sporcuların her birinin bagaj arabası üst üste çanta ve eşyalarla doluydu. Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, 17 Şubat’ta takım için "You Will Never Walk Alone" (Asla Yalnız Yürümeyeceksin- Liverpool taraftarının takımlarını asla yalnız bırakmayacaklarını anlattıkları şarkı) başlıklı bir yazı yazmıştı. Özdil takımın Avrupa Şampiyonu olacağına inandığını belirterek engelli sporcuların desteklenmesini istemişti.

Hurriyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 05:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?