18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Zana’dan Alman Büyükelçisi’ne yanıt

Eski DEP Milletvekili Leyla Zana, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’nin CNN TÜRK’teki "şiddete karşı olduklarını tekrar tekrar söylemeliler" çağrısına, yazılı açıklamayla yanıt verdi. Zana, "dağdaki gençleri silahsızlandırmak için demokratik bir yasa ile insanları kucaklamalıyız" dedi.

Zana, Kürt sorununun çözümünün şiddette değil, diyalogta olduğunu sık sık söylediklerini belirtti.

Leyla Zana yazılı açıklamasında Kürt sorununun şiddet kullanılarak çözümünün imkansız olduğunun altını çizdi.

"İnsanı kaybı acilen önlenmeli"

Çözüme diyalog ve uzlaşı ile ulaşılabileceğini belirten Zana "Kürt sorunun çözümünde atılması gereken en acil adım insan kaybını önlemektir" dedi.

Çatışmalarda yaşamını yitiren Türk genci de Kürt genci de bizim insanlarımızdır. Dağdaki gençlerin silahsızlandırılıp, şiddetten arındırılması demokrasi yolunda büyük bir sinerji yaratacaktır.

Yapılaması gereken topluma demokratik katılımı sağlayan demokratik bir yasa ile insanlarımızı kucaklamak, siyasal ve sosyal hayata entegre etmektir.
Zana’ya göre son dönemde kaygı verici gelişmeler var.

Etnik- milliyetçi bir çatışma ortamının yaratılmak istendiğini iddia eden Zana "bu oyunu bozmak için bazı adımlar atılmalı " dedi.

Leyla Zana vatandaşlığın da Türkiyeli üst kimliğinde tanınlanmasını istedi. Avrupa birliği sürecinde hükümetin duraksamaya girdiğini belirten Zana, uygulamaları da eleştirdi.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 00:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?