19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Zanlı' olarak ifade verdi!

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, `Ergenekon Soruşturması' kapsamında ifade vermek üzere sabah saatlerinde geldiği Ankara Adalet Sarayı'nda, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye 2 saat ifade verdi.

Ferda Paksüt, Ankara Adalet Sarayı'na eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile birlikte bugün saat 09.50'de geldi. Eşiyle birlikte savcı Mustafa Bilgili'nin odasına giren Osman Paksüt, ifade verme işlemi başladıktan sonra dışarı çıkarak beklemeye başladı. Yaklaşık 2 saat Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye zanlı sıfatıyla ifade veren Ferda Paksüt, daha sonra eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile Ankara Adalet Sarayı binasından çıktı. Adliye çıkışında gergin görünen Ferda Paksüt, basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında, "Arkadaşlar, avukatım konuşma yasağı koydu. Şu andan itibaren konuşmuyorum. Avukatım sayın Bülent Acar'a sorun" dedi.

Daha sonra eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile bir taksiye binerek adliyeden ayrılan ve `zanlı' sıfatıyla ifadesi alındığı öğrenilen Paksüt'ün, öğleden sonra da yine adliyeye gelerek ifade vermeye devam edeceği kaydedildi.

KARGAŞA YAŞANDI

Paksüt çitinin Adliye Sarayı'na gelişini çok sayıda medya mensubu izledi. Birçok haber kanalı canlı yayınlarla adliye binasındaki muhabirlerine bağlanarak durumu izleyicilerine aktardı.

Adliyeye gelişinde oldukça neşeli görünen ve basın mesuplarıyla sohbet eden Ferda Paksüt'ün, çıkışta oldukça gergin göründüğü dikkat çekti. Bu arada Paksüt'ün çıkışını basın mensuplarınca görüntülenirken kargaşa oldu. Çıkan izdihamda zor anlar yaşayan Paksüt çifti, daha sonra adliye polislerinin yardımıyla basın mensuplarının oluşturduğu çember açılarak bineceği taksiye kadar götürüldü. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün, basın mensuplarının ablukasında kalan eşinin elini tutarak çekmeye çalıştı.

DHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 18:15:43
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 18:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?