17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Zebari: KKTC ile ilgili karara uyacağız

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, "Kıbrıs ile ilgili konseyde alınacak politik karara biz de uyacağız" dedi. İslam Konferansı Örgütü’nde (İKÖ) Genel Sekreterliğe Türkiye’den aday gösterilen Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu ise, "Türkiye’nin istekleri doğrultusunda olan bir toplantı; ama KKTC’yi tanıma olayı yok" açıklamasında bulundu.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan İKÖ 31. Dışişleri Bakanları Toplantısı bünyesinde açılan sergide, basın mensuplarının KKTC’nin tanınması ile ilgili sorularını yanıtlayan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, "Bu konuyla ilgili olarak ara konsey oluşturuldu. Bu konseyde karar alınacak. Kıbrıs ile ilgili konseyde alınacak politik karara biz de uyacağız" dedi.
Aynı soruya yanıt veren İKÖ’de Genel Sekreterliğe Türkiye’den aday gösterilen Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu ise, "Kıbrıs için güzel gelişmeler var. Hazırlanan karar tasarısı tatminkar. Üye ülkeler arasında ihtilaf yok. Türkiye’nin istekleri doğrultusunda olan bir toplantı; ama KKTC’nin tanınma olayı yok. Annan Planı’nda yer aldığı gibi yeni adıyla tanınması söz konusu. Bu konuyla fazla ilgilenemiyorum; çünkü seçim çalışmaları var" şeklinde konuştu.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2004 Pazartesi 16:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?