20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Zenginlerin yol haritası kitap oldu

Dünyanın en zengin işadamı Microsoft’un sahibi Bill Gates de kitap için ABD’den ’şans notu’ gönderdi.

Ece Vahapoğlu’nun 1 Ekim’de Alfa Yayınları’ndan piyasaya çıkacak ’’Bugün Zengin Ol’’ adlı kitabında, ünlü zenginlerin para, yatırım ve risk konusundaki felsefeleri irdeleniyor. Kitap, Türk iş dünyasının zirvesindeki kişilerle yapılan görüşmeler ile zenginlerin bugüne nasıl geldikleri, para, yatırım, risk konusundaki felsefelerinin ortak noktalarını içeriyor.

Kitap zengin işadamları ile yapılan görüşmeler sonucu hazırlandı

Gazeteci-Yazar Ece Vahapoğlu, kitabı zengin işadamları ile asgari iki saat süren yüz yüze görüşmeler sonucu hazırladı. Proje için zengin işadamlarını ikna etmek zorunda kalan yazar, merhum Sakıp Sabancı ile görüşmesini ise kendisinin rahatsızlığı nedeniyle altı ay gecikmeli olarak gerçekleştirebildi.

Zengin olmak öğrenilebilir

’Bugün Zengin Ol’ adlı kitap, zenginlerin deneyimleri ışığında ’finansal zekayı tanıma, girişimcilik, kendi başına iş kurma, kazanılan parayı harcama’ konularında bilgiler içeriyor. Kitap, okurlara bir günde zengin olmayı değil, zengin olmak için bugünden başlayarak çaba sarfetmek gerektiği mesajını veriyor ve zengin olmanın öğrenilebileceği fikrini savunuyor.

Türkiye’nin zenginlerinden kitaba destek

Kitapta, Rahmi Koç, Sakıp Sabancı, Ferit Şahenk, Ahmet Zorlu, İshak Alaton, Kadir Has, Kemal Şahin, Hüsnü Özyeğin, Asım Kibar ve Saffet Ulusoy gibi Türkiye’nin ilk sıralarında yer alan zengin işadamları ile yapılan görüşmelere yer veriliyor ve zenginlerin anlattıkları analiz edilerek bir bakıma ’zenginlerin zihin haritası’ortaya konuluyor.

Kitapta zenginlik yolunda emin adımlarla yükselen Vehbi Koç, Aydın Doğan, Ayhan Şahenk, Mehmet Emin Karamehmet, Şarık Tara, Abdülkadir Konukoğlu, Vitali Hakko, Rona Yırcalı, Üzeyir Garih, İbrahim Bodur, Turgay Ciner, Zeynel Abidin Erdem, Halit Narin, Fuat Süren, Rifat Hisarcıkoğlu’nun biyografileri de yer alıyor.

Bill Gates’ten şans notu

Kitap için dünyanın en önde gelen zengini, yazılım devi Microsoft’un sahibi Bill Gates de ABD’den şans notu gönderdi. Yazar Vahapoğlu’nun röportaj talebini yanıt veremeyeceğini belirten Gates, Vahapoğlu’na buna karşılık kendi el yazısıyla kaleme aldığı ’şans notu’’ gönderdi. Gates’in ABD’den gönderdiği şans notu da kitapta yer alıyor.
cnn turk
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2004 Cumartesi 13:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?