23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Zerkavi'den intikam çağrısı

ABD’de Felluce’de bir camide silahsız üç direnişçiyi öldüren ABD askerinin suçsuz bulunmasının ardından Ebu Musab Zerkavi’nin grubu, Müslümanları ’’intikam almaya’’ çağırdı.

Grubun, bir internet sitesinde yayınlanan, ancak doğruluğu kesinlik kazanmayan bildirisinde, ’’Haçlıların mahkemesi, Felluce’deki camide yaralı ve silahsız Iraklıyı öldüren askeri akladı. Haçlılar ve Yahudiler İslam’a ve Müslümanlara savaş ilan etti’’ denildi.

Bildiride, ’’Müslümanlara, savaş meydanına gelmeleri ve intikam almaları’’ çağrısında bulunuldu.

Amerikan NBC televizyonunda yer alan haberde, katliamı yapan ABD askerinin olayı soruşturan General John Sattler tarafından suçsuz bulunduğu belirtilmişti. General Sattler söz konusu askerin olayda nefsi müdafaa yaptığını ileri sürüyor.

Felluce’deki sokak çatışmaları sırasında ABD askerleri bir camiye girmiş ve camide daha önceden yaralanmış dört direnişçiyi bulmuşlardı. Bu silahsız direnişçilerden üçü, bir ABD askeri tarafından açılan ateşle öldürülmüştü.

General Sattler’in yaptığı soruşturma neticesinde, ABD askerinin camideki yaralı direnişçilerin bubi tuzağı kurma ihtimalinden korktuğu için hayati tehlike endişesiyle ateş açtığını ve bunun bir nefsi müdafaa olduğu sonucuna vardığı kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 02:10:24
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 02:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?