19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Zevk için işkence yapmışlar

Amerikan Newsweek Dergisi, Irak’ın Ebu Garib hapishanesinde ABD’li askerlerin, adi suçlulara terörist olmadıklarını bilerek işkence yaptıklarını yazdı.

Newsweek dergisi, Irak’ın Ebu Garib cezaevindeki Amerikan askerlerinin, adi suçlulara terörist olmadıklarını bilerek işkence yaptığını ortaya çıkardı. Gözaltı belgelerine göre, skandal fotoğraflara konu olan Iraklıların çoğu ya otomobil hırsızı ya da adi suçlardan gözaltına alınmış.

Dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve ABD’yi Irak’ta zor durumda bırakan işkence fotoğraflardaki 26 tutuklunun çoğunun adi suçlu olduğu ortaya çıktı.

Dergiye göre askeri istihbaratın ‘sorgulardan verim alamıyoruz’ serzenişi üzerine harekete geçen gardiyanlar zevk için fahişelikten gözaltına alınan bir Iraklı kadını çırılçıplak soydular, kapkaçcı Hüseyin Muhsin Matar’ı mastürbasyon yapmaya zorladılar, bir Iraklı polisi iten ve Amerikan askerlerini yok edeceğini söyleyen akıl hastası Hacı İsmail Abdülhamid’i boynuna tasma bağlayıp gezdirdiler.

Dergiye göre, başına çuval geçirilmiş elleri açık bir halde elektriğe bağlanmış otomobil hırsızı Satar Cabir’in, ABD askerlerine direnişi artırdığına dikkat çekiyor. Cabir’in fotoğrafının Irak kentlerinde elden ele dolaştığını ve ‘Iraklıların özgürlük anıtı’ adını aldığı belirtiliyor.

Iraklılar üzerinde en büyük şoku Ebu Garib cezaevinde gözaltına alınan Nur adlı bir kadının çıplak resimleri yaptı. Yine Nur imzalı Ebu Garib’ten yazılmış, ‘Amerikalı askerler bana tecavüz edip hamile bıraktı. Benim gibi aynı durumda olan başka kadınlar da var. Direnişçilere yalvarıyorum lütfen bizi bu utançtan kurtarın ve öldürün’ yazılı mektup infial yarattı.

Hacı İsmail Abdül Hamid

Suçu: Amerikalılara saldırı

Amerikan askerleri ve Irak polisine küçük saldırılarda bulundu. Bir polis ile Amerikan askerinin elini itti, tekme attı.

Satar Cabir

Suçu: Otomobil hırsızlığı

Iraklı direnişçiler bu fotoğrafı direnişin özgürlük anıtı olarak propaganda malzemesi olarak kullanıyor.

Wasam Muhammed Athab

Suçu: Otomobil hırsızlığı

Arkadaşlarıyla cinsel

ilişkiye girmesi istendi. Kadın askerler soyunup üst üste yatmalarını istedi.

Yasir Aşur Nayif el-Duleymi

Suçu: Otomobil hırsızlığı

Arkadaşıyla cinsel ilişkiye zorlandı. Diğer mahkumların, ‘cinsel ilişkiye girin’ diye bağırmaları istendi.
WASHİNGTON
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 11:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?