20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Zirvede Ramazan polemiği

Çukurca'da 7 askerin şehit olmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı
Gül bir açıklama yaptı:

Ramazan bekleniyor diye bir şey söz konusu değil. Gösterilen şefkat milletimize gösterdiğimiz şefkattir. Teröriste müsamaha yoktur. Devletin üzerinde güç yoktur, içeride dışarıda herkes bunu bilsin.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadelede en ufak zafiyetin söz konusu olmayacağını belirterek, "Bunun gecesi, gündüzü, bayramı söz konusu olmaz. Daima, her zaman teyakkuzda olur güvenlik güçlerimiz ve gereğini her zaman yapar" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Hakkari’deki hain saldırıyla ilgili soruları yanıtladı.

Milli Güvenlik Kurulu’nun yarın toplanacağı anımsatılarak, toplantı öncesinde zirve yapılması ihtimalinin sorulması üzerine, öncelikle bütün şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini ifade etti. Şehit ailelerine, Türk milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileyen Gül, terörist
saldırılarda bazı artışların olacağı yönünde zaten istihbarat bilgileri verildiğini belirtti. Gül, buna göre de tedbirler alındığını, yeni düzenlemeler ve yeni hazırlıklar yapıldığını söyledi.

MGK’nın en önemli konusunun her zaman terörle mücadele olduğunu belirten Gül, "Hükümetin, Silahlı Kuvvetlerimizin bununla ilgili çalışmaları vardır. Bütün bunlar yarın tartışılacaktır, görüşülecektir" diye konuştu.

Gül, bir gazetecinin, hükümetin yeni dönem için Ramazan sonrasına işaret ettiğini anımsatarak, "Neden bekliyor gibi eleştiriler var" demesi üzerine, şöyle konuştu:

"Herhalde yanlış anlaşılıyor. Böyle bir bekleme falan söz konusu değildir. Ama terör örgütünün bazı pusu faaliyetleri yapacağına ilişkin istihbaratlar olduğu için buna karşı alınan tedbirler vardır. Herhalde bu ima edilmiştir. Yoksa bunun gecesi gündüzü söz konusu olmaz. Böyle bir şey söz konusu değildir.

Tabii ki Ramazan ayında halkın dikkatini çekmek için, özellikle Kürt vatandaşlarımızın dikkatini çekmek için terörün ne olduğunu, Ramazan ayında bile, böyle bir ayda bile pusu kurularak, kalleşçe saldırılar düzenlendiği konusunda bütün halkımızın dikkatini, özellikle de açıkçası bütün Kürt vatandaşlarımızın dikkatini çekip terörün ve terörün içerisinde olanların, bu örgütün ne olduğunu gösterme açısından söylenmiştir bütün bunlar. Yoksa terörle mücadelede en ufak bir zafiyet söz konusu olmaz. Bunun gecesi, gündüzü, bayramı söz konusu olmaz. Daima, her zaman teyakkuzda olur güvenlik güçlerimiz ve gereğini her zaman yapar. Ama geniş anlamda yeni bir stratejinin yeni bir çalışmanın yapıldığını hepiniz biliyorsunuz. Bununla ilgili söylenmiş olabilir bu sözler. Bundan yanlış anlamlar çıkarmamak gerekir."

Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelede yeni dönemin demokratik açılım süreciyle birlikte devam edip etmeyeceğine ilişkin soru işaretlerinin dile getirildiğinin ifade edilmesi üzerine de, "Memleketimizde şüphesiz ki güzel
şeylerin olduğu gayet açıktır. Vicdanlara ters gelen şeylerin giderildiği ama güzelliklerden hoşlanmayan, daima kötülüklerin olmasını isteyen insanların olduğu da bir vakıadır. Hiç kimse de bunu inkar edemez" dedi.

Terör örgütünün güzelliklerden, demokrasiden, Türkiye’nin gelişmesinden, Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgemizin zenginleşmesinden, oradaki insanların devletine, milletine bağlılığından korktuğunu belirten Gül, son olayların bunu provoke etmekle halkın devletine, milletine olan bağlılığını zedelemekle ilgili olduğunu söyledi. Gül, "Bütün bunlara karşı devletimiz, bütün güvenlik güçlerimiz müteyakkızdır, gecesi gündüzü söz konusu değildir. Devletin gücü üstünde herhangi bir gücün olmadığını bütün herkes, içeride dışarıda dünya alem bilmesi gerekir. Şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum" diye konuştu.

Erdoğan'dan 'sabrımız bitti' mesajı!

'Ramazanla ilgili sabrımız tükenmiştir. Terörle arasına mesafe koymayanlarlar da bedelini ödeyecek. Bundan sonra konuşulmaz, yapılır, artık her şeyi olunca göreceğiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari-Çukurca karayolundaki hain saldırıyı hatırlatan bir gazetecinin "Sözün bittiği yerde misiniz?" şeklindeki sorusuna "Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir. Sözün bittiği yerdeyiz" karşılığını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'deki hain saldırıyla ilgili İstanbul'da konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı'nda yaptığı açılış konuşmasına Hakkari'deki saldırıyı hatırlatarak başlayan Erdoğan şöyle konuştu: "Bir hüznümü ifadeyle sözlerime gireceğim. Bu gece yarısı sahur vaktinde 8 yavrumuzu teröristler şehit ettiler.

Şehitlerimize allahtan rağmet diliyorum. Yaralı kardeşlerime şifalar diliyorum. Milletimizin tekrar başı sağolsun diyorum. Biz bu mana dolu Ramazan ayı içerisinde özellikle sabırla devam ettiğimiz bir süreci bu yaşanan olaylarla bu mubarek ayda gölgelenmesini istemezdik. Ne yazık ki terör böyle acımasız dini olmayan bir olay. Bir fenomen.

Erdoğan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve sert mesajlar verdi: 'Terörle arasına mesafe koymayanlarlar da bedelini ödeyecek. Bundan sonra konuşulmaz, yapılır, artık her şeyi olunca göreceğiz. Ramazanla ilgili sabrımız tükenmiştir. Teröristlere buraları asla teslim etmeyeceğiz'

AA/DHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2011 Çarşamba 15:29:12
Güncelleme :18 Ağustos 2011 Perşembe 00:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TÜRK MİLLETİ ADINA IP: 88.229.234.xxx Tarih : 17.08.2011 18:45:29

SAVAŞA MOLA OLMAZ, DOĞRUDUR !; RAMAZAN-ŞABAN DEMEDEN, SAVAŞIN ZAMANI DA OLMAZ, DOĞRUDUR ! LÂKİN, SİZLERİN BELİRTTİKLERİNİZİN YANISIRA, "İYİ Kİ, BU PAŞALARLA SAVAŞA GİRMEMİŞİZ DİYEN" SAYIN ARINÇ'TAN DA BİR AÇIKLAMA BEKLERİZ !