18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Zonguldak'ta sel:4 kişi kayıp

Zonguldak’a şiddetli yağmurlar nedeniyle meydana gelen seller sonucu, 2 kişinin sel sularına kapıldığı 2 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.
Zonguldak Orman İşletmesi’nde ağaç keserek geçimini sağlayan ve Zonguldak-Ankara Karayolu’nun 8. kilometresindeki ormanlık alanda çadır kuran 20 kişiden felçli Veli Deniz (80) ile oğlu Tacettin Deniz (36) sel sularına kapılarak kayboldu. Felçli olması nedeniyle kendisini çadırdan atamayan Veli Deniz ile babasını kurtarmaya çalışan Tacettin Deniz, Jandarma ve İtfaiye ekipleri tarafından çevrede aranılmasına rağmen bulunamadı.
Öte yandan, sel sularına kapılan 13 hayvandan 6’sı ise çamura saplanmış halde bulunarak kurtarabildi. Otomobil ve motosiklet gibi araçların da sel sularıyla kayıplara karıştığı belirtilirken, kamyonların da sel sularıyla sürüklendiği görüldü.
Zonguldak-Ankara Karayolu’nda yola yıkılan ağaçlar nedeniyle trafik tek şeritten verilirken, selden önce İstanbul’a gitmek üzere evden çıkan Meral demir(17) ve Derya Baloğlu (20) isimli iki kişinin de kayıp olduğu kaydedildi.

YALOVA'DA HASAR BÜYÜK


Türkiye’nin kuzeybatı bölgelerini etkisi altına alan sağanak yağışın yanı sıra hortum ve dolu da hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Yalova’da önceki akşam yağmurla birlikte ortaya çıkan hortum ve dolu 6 köyde maddi hasara yol açtı. Meyve bahçeleri ve seraların zarar gördüğünü belirten Vali Yusuf Erbay, "Yaralar sarılacak" dedi. Hortumun yerleşim alanlarından geçmemesi nedeniyle yaralanma yaşanmamasının tek teselli olduğunu vurgulayan Erbay, 450 vatandaşın arazisinin zarar gördüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Erbay, Elmalık köyünde evleri zarar gören Cemalettin Demir ve Kader Akın’a da konut sağlanacağı sözünü verdi.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE


Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ise "Hortum ağaçları devirmiş, ürünler dökülüp zarar görmüş. İlyasköy’de, köylüler ceviz büyüklüğünde dolu yağdığını söyledi" diye konuştu.
Ceviz büyüklüğündeki dolu Sinop’un Durağan ilçesinde de binlerce dönüm çeltik ve mısır tarlasında büyük zarara yol açtı. Bazı evlerin kiremitleri kırılırken, yüzlerce leylek yuvası tahrip oldu. Başına dolu isabet eden Osman Korucuoğlu (61) yaralandı. İlçeye 50 kilometre uzaklıktaki Çöve köyünde oluşan kısa süreli hortum, 2 evin çatısına hasar verdi.

ZONGULDAK - İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 10:54:50
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 11:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?