19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Zorunlu hizmet 7 yıl

Atamaları yapılacak öğretmen adaylarına kötü haber!.. Taslağa göre, halen 5 yıl olan zorunlu hizmet üst sınırı 7 yıla yükselecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Atamaları ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin taslağını görüşlerini almak üzere geçtiğimiz günlerde eğitim sendikalarına gönderdi. Taslak, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde radikal değişiklik getiriyor. Buna göre, öğretmen atamaları Ağustos ayında olmak üzere yılda bir kez yapılacak. Sendikalar yılda bir kez atamaya karşı çıkarken MEB yetkilileri ise kış şartlarında yapılan atamalarda sıkıntı yaşandığını ve öğretmenlerin kışın çok sık rapor aldığını belirtiyor. Taslaktaki diğer düzenlemeler ise şöyle:

ÜST SINIR 7 YIL

Taslak Türkiye'yi üç çalışma bölgesi ve altı hizmet alanına ayırıyor. Zorunlu hizmet alanları sadece il ve ilçe bazında olmayacak. Örneğin, bir mahalle ya da aynı ilçe içindeki bir başka okul da zorunlu hizmet alanı olabilecek. 3 ila 5 yıl arasında değişen zorunlu hizmet süresinde üst sınır da 7 yıla çıkacak. Bu hüküm yeni atanan öğretmenler için geçerli olacak.

GÖRME ENGELLİYE SINIF ÖĞRETMENLİĞİ KAPALI

Yüzde 50'den fazla görme bozukluğu olanlar sınıf ve okul öncesi öğretmen olamayacak. Genel yüz hatlarını bozan ve yüz ifadesini engelleyen kalıcı yara ve yanığı bulunanlar da özürlü sayılacak ve okul öncesi ve sınıf öğretmeni olamayacak.

ENGELLİLİK İÇİN RAPOR YETERLİ

Engellilik düzeyi yüzde 40'tan fazla olanların öğretmenlik yapabileceğine ilişkin sağlık kurulu raporu yeterli olacak.

SPORCULARA KPSS BY-PASS'I

Takım sporlarında en az on kez Türkiye'yi temsil edenlerden milli sporcu belgesi almış olanların atanmasında KPSS şartı aranmayacak.

..
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 10:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?