22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

"Kapsama alanı sorunu çözülecek"

Ulaştırma Bakanlığı, iptal edilen 3'üncü nesil ihalesine el atıyor. Öncelikle kapsama alanı sorununun ortadan kaldırılmasını isteyen bakanlık, cep telefonu operatörlerine ''ortak çalışın'' diyecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ''6 ayda bitmeli'' dediği çalışmaya, devlet de destek verecek.

3'üncü nesil cep telefonu ihalesi yenilenmeden önce kapsama alanı sorunu çözülecek.

"Alo" deyince memletekin her yerinden ses gelsin" diyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, operatörlerle birlikte eylem planı hazırlanacağını söyledi.

Yıldırım, "Zaman ve maliyet bakımından bizim tercihimiz operatörlerin birlikte çalışması. Biz de Evrensel Hizmet Fonu'ndan kısmi destek vermeye hazırız. Operatörler 'bunu sağladık' diyor, ama ben de bizzat bunu yaşayan bir kişi olarak, vecibeler yerine gelmedi diyorum" dedi.

Evrensel Hizmet Fonu, fakir ya da düşük nüfuslu bölgelere Telekom yatırımı yapılmasını sağlamak için oluşturuldu.

İşletmecilerin yıllık net satışlarından yüzde 1 katkıda bulundukları fonda 2007 yılında şimdiye dek 344 milyon YTL birikti. Hazırlanacak eylem planı için tüm valiliklerden cep telefonu çekmeyen yerlerin listesi istenecek, gerekirse kapsamı alanı tarifi değiştirilecek.

Bakan Yıldırım ihale tekrarlanmadan numara taşınabilirliğine ilişkin belirsizliğin de ortadan kalkması gerektiğini kaydetti.

Peki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce açıkladığı gibi 2008 yılında özel iletişim vergisi kademeli olarak indirilecek mi? Bakan Yıldırım, "Başbakan bunu ifade ettiyse Ulaştırma ve Maliye bakanlarına ne düşer siz tahmin edin" dedi.

Ajasnlar
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 08:50:20
Güncelleme :24 Eylül 2007 Pazartesi 09:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?