22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

100 TV'nin 65'i düz ekran olacak

Panasonic'in Türkiye Distribütörü Tekofaks'ın Genel Müdürü Serhat Tatlı, Düz Ekran Tv'lerde Pazar Payının Türkiye'de de Çok Hızlı Bir Yükseliş Trendine Girdiğini Açıkladı.

Panasonic’in Türkiye distribütörü Tekofaks’ın Genel Müdürü Serhat Tatlı, düz ekran tv’lerde pazar payının Türkiye’de de çok hızlı bir yükseliş trendine girdiğini açıkladı.

Toplam TV talebinin dünyada 2010 yılında 200 milyonu bulmasının beklendiğini, düz ekran payının ise yüzde 65 olacağının öngörüldüğünü kaydeden Tatlı, "GFK istatistiklerine göre Avrupa’da bu yılın 2’nci çeyreğinde Full HD oranı düz ekran pazarında yüzde 20’ye ulaştı. Bu oran da çok yüksek bir artış trendine işaret ediyor. Ülkemizde global pazara paralel olarak düz ekran talebi artmaya devam ederken toplam TV talebi 800 binin üzerine çıktı. Talebin düz ekranlarda 500 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yıl global pazar payımız plazmalarda yüzde 50’ye, hem plazma hem de LCD pazarında 37 inç ve üstü büyük düz ekranlarda ise yüzde 20’lere ulaştı" dedi.


KURŞUNSUZ EKRAN: Tatlı, kurumun 103 inç (262 ekran) ile dünyanın büyük full HD plazmasını ürettiğini belirterek "Bu yeni ürünü, 2006 mart ayında Türkiye’ye getirdik ve toplam 15 adet sattık. Kurumsal satış yapmayı planladığımız bu ürün, aynı zamanda bireysel tüketici tarafından da ilgiyle karşılandı ve ciddi sayılarda evlere girdi. 103 inç’lik tv’nin en önemli özelliklerinden biri kurşun miktarıyla ilgilidir. Geleneksel bir tüplü televizyondaki kurşun miktarı 3400 gram iken, plazmalarda 70’e kadar düşürülmüştü. Panasonic ise 2006’dan itibarıyla tamamen kurşunsuz panel üretimine geçti. Bu uygulamasıyla da hem dünyada kurşun kullanımına son veren ilk ve tek hem de çevre dostu bir firma oldu" dedi.

17 FARKLI MODEL: Tatlı, "Küresel TV pazarı hızla düz ekrana doğru kayıyor. Bunun yanında, yüksek çözünürlüklü olanlara talep daha da hızla büyümektedir. Tüketicinin düz, büyük, yüksek çözünürlüklü tv talebini karşılamak için, Panasonic olarak, Viera Full-HD serisini büyük oranda genişletiyoruz. Öncü PY700 serimiz için 65 ve 58 inç modelleri, ana PY70 serisi için 50 ve 42 inç modelleri ve bir 37 inç Full-HD LCD TV modeli ile birlikte 37 ve 103 inç arasında değişen toplam 8 olan model sayımız 2008’de yeni eklenecek modellerle 17’ye ulaşacak" dedi.

MAÇLAR DAHA NET: Plazma alınırken görüntü kalitesi ve parlaklığın, satın alma kararını etkileyen faktörlerin başında geldiğini de sözlerine ekleyen Serhat Tatlı bu konuda da "Viera plazmalarda hayata geçirilen V-Real Pro 2 görüntü teknolojisi, 4,096 adımda gerçekleşen renk tonlaması ve G10 Progresif Full HD paneli sayesinde ulaştığı 1,920 x 1080 piksel çözünürlük sayesinde özellikle Blu Ray filmler bu dev ekranlarda sinema şölenine dönüşüyor. Bu yeni nesil panellerde renk ve kontras üstünlüğünü maksimum düzeye çıkaran Panasonic, spor fanatiklerine keyifli bir seyir imkanı veriyor. LCD panellere göre yüksek tepkime hızı sayesinde maç ve aksiyon filmlerini çok daha net ve iz bırakmadan ekrana taşırken, Full HD yayınların da devreye girmesiyle adeta ’kristal netliğini’ yakalıyor" diye konuştu. Plazmaların sanılanın aksine uzun yıllar ilk günkü görüntü kalitesini koruduğunu da ifade eden Serhat Tatlı "Yeni nesil panellerle 60.000 saatlik panel ömrünü 100.000 saate çıkaran plazmaları, günde 8 saatlik ortalama izleme zamanıyla yaklaşık 30 sene kullanılabilir" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 17:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?