20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

3g için idirim şart

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, kriz dönemi de olsa 3G ihalesine gireceklerini belirterek, "Finansman konusunda Türk Telekom’dan yardım alırız. Ancak tüm bunlara rağmen hükümet vergide indirim yapmazsa yatırımlar ölü yatırım olur" dedi.

AVEA Genel Müdürü Cüneyt Türktan, tüm dünyada yaşanan krizin birçok farklı noktada yarar ve zarar sağlayacağını belirterek, "Kriz dönemi de olsa 3G ihalesine gireceğiz. Finans konusunda Türk Telekom’dan yardım alırız. Ancak tüm bunlara rağmen hükümet vergide indirim yapmazsa yatırımlar ölü yatırım olur" dedi.

Her şey var, vergi fazla

Ulaştırma Bakanlığı’nın isteğiyle GSM operatörlerinin tüm Türkiye’yi kapsamak için alt yapı çalışmaları yaptığını dile getiren Türktan şunları söyledi: "Teknoloji var, tüm ülke kapsanıyor. Vergiler neden düşük olmasın? 3G hizmeti için önemli ve maliyeti yüksek yatırımlar yapacağız. Başarılı olması için vergiler düşürülmeli. Türkiye’de katma değerli servisler kullanılmıyor. Çin devreye girdi. Çok uygun fiyata cihazlar geliyor. Vergiler de düşük olursa mobilde internet kullanımı yaygınlaşır. Devletin kriz döneminde diğer vergileri düşüreceğini sanmıyoruz. Ama mobilde vergi düşük tutulursa hem vergi toplanır hem de kullanım artar."

Arkamızda TT var


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın "3G ihalesine tek operatörün girmesinden korkuyoruz" açıklamasını değerlendiren Türktan şöyle devam etti: "Avea, Türk Telekom’un ortağı. Türk Telekom’un desteği olduğu müddetçe de finansman bulabiliyoruz.Türk Telekom kredibilitesi ile garanti olarak destek verdiği müddetçe bu açıdan bir sıkıntımız kalmıyor. 3G’de lisanslar konusunda hiç bir iddiamız yok. A, B, C ve D lisanslarının çoğu da, azı da yetiyor. Dört lisans da bize yarıyor." 9 Kasım’da başlayacak numara taşınabilirliği için mevcut abonelerini kaybetmemek ve yeni aboneler kazanmak için sürpriz kampanyalara hazırladıklarını söyleyen Türktan, "Numara taşınabilirliği çalışmalarının yanısıra ayrıca tek bir sim kartta iki ayrı numaranın kullanılabilmesi için çalışmalar de yapıyoruz" dedi.

Numara taşımada sesli uyarı şart

MOBİL İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD), "Numara taşıma uygulamasında sesli uyarının şart", abonelerin sinyalin yanı sıra sesle uyarılmaları gerektiğini savundu. MOBİSAD’dan yapılan açıklamada, "Aradığınız numara başka operatöre taşınmıştır" benzeri birkaç saniyeyi kapsayacak sesli bir uyarının yapılmasının daha yeterli olacağını vurguladı. MOBİSAD açıklamasında, 9 Kasım 2008 de başlanacak olan ve sektörde rekabete yeni bir ivme kazandıracağına inanılan Mobil Numara Taşıma uygulamasına ilişkin Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği ve buna bağlı uygulama ile ilgili usul ve esasların genel çerçevesi ile net ve anlaşılır olduğu belirtilerek, buna rağmen, tüketiciyi doğrudan ilgilendiren ve önemli görülen "sesli uyarı" konusunda gerekli düzenlemenin yapılmaması halinde tüketici nezdinde ciddi sorunların yaşanacağına dikkat çekildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 12:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?