27
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

3G'deki fırsatlar ortaya çıkacak

9. Bilişim Zirvesi 'Yeni Dünya Yeni Yaşam' temasıyla 7 Ekim'de başlıyor. Zirvede, sektördeki son gelişmelerin yanı sıra 3G'nin oluşturacağı yeni iş senaryoları, mobil pazarlama, eğitim, sağlık, lojistik gibi konular da ele alınacak.

Interpromedya tarafından düzenlenen 9. Bilişim Zirvesi, farklı sektörlerden 5 bin kişiyi buluşturacak. CeBİT Bilişim Fuarı ile eşzamanlı olarak 7 Ekim'de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak olan zirve "Yeni Dünya Yeni Yaşam" temasıyla başlayacak. Zirvede telekom, e-sağlık/tele sağlık, e-devlet, savunma ve yeni medya konulu tematik konferanslar olacak.

Bilişim Zirvesi'nde, Microsoft Dünya Sağlık Direktörü Bruce Greenstein, Oracle Sağlık Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Neil de Crescenzo ve tahminleriyle uluslararası ölçekte ün kazanmış Medya Fütüristi Gerd Leonhard da konuşacak.

Interpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, zirvenin bugüne kadar yapılmış en zengin içeriğe sahip olacağını belirtti. Taşdemir, bu yıl Bilişim Zirvesi'nde beş sektörel konferans, 30'un üzerinde oturum ve 120'nin üzerinde yerli ve yabancı konuşmacının yer alacağını anlattı.

Yeni iş senaryoları
Bilişim Zirvesi'nin "Telekom'da Gelecek Konferansı" ile başlayacağını anlatan Taşdemir, konferansta özellikle üçüncü nesil (3G) iletişimin iş yapış şekillerine nasıl yansıyacağının ele alınacağını kaydetti. 3G'nin özellikle bireylere yönelik kullanımı açısından öne çıktığını hatırlatan Taşdemir, "Konferansta bilişim, iletişim, mobil, uydu gibi teknolojilerin sağladığı yakınsamayla oluşan yeni iş dünyası modeli ele alınacak. 3G'nin oluşturacağı yeni iş senaryolarına, mobil pazarlama, eğitim, sağlık, lojistik gibi sektörlere etkilerine değinilecek. Tüm bu süreçte Türkiye için 3G'ye giden yoldaki hukuksal gereksinimler, pazarın altyapısı, teknolojiler, servisler ve oluşacak içerik ve iş modelleri incelenerek bu alandaki fırsat ve engeller konuşulacak" diye konuştu.

İş ve teknoloji oturumlarında ele alınan konuların ise daha çok sektörlerin iş yapış biçimlerini kolaylaştıran konular olduğunu kaydeden Taşdemir, şunları söyledi: "Zirvenin ikinci günü gerçekleşecek e-sağlık/Tele Sağlık Konferansı'nda, Türkiye'de e-sağlık hizmetleri için yapılan çalışmalar ele alınacak. Yine 8 Ekim'de gerçekleşecek e-Devlet Konferansı'nda ise Türkiye'nin e-devletleşme sürecindeki gelişmeleri değerlendirilecek. Zirvenin üçüncü günü gerçekleşecek Savunmada Bilişim Konferansı'nda Türk savunma sanayiinin ileri teknoloji yeteneklerinin geliştirilmesi, yeni dünyada iletişim teknolojilerinin ülke savunmasına sağladığı önemli taktiksel üstünlükler, siber savaşlara yapılan yatırımlar ve dünyadaki ileri savunma teknolojilerine dair gelişmeler tartışılacak. Dördüncü gün düzenlenecek Yeni Medya Konferansı'nda ise Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Gürsoy, Interactive Advertising Bureau Başkanı Levent Erden, Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Medya Fütüristi Gerd Leonhard yeni dünyada meydanın nasıl değişeceğini, yenileneceğini ayrıntılarıyla anlatacak."


Bilişim KOBİ'ler için en kolay haliyle anlatılacak
Bu yıl Bilişim Zirvesi'nde orta ve büyük boy işletmelere yönelik iş çözümleri ve teknoloji oturumları da yapılacağı bilgisini veren Güldane Taşdemir, KOBİ'ler İçin Kolay Bilişim Eğitim Programı ile 100 küçük işletme sahibine ücretsiz eğitim vereceklerini dile getirdi. Eğitim programının zirvenin başladığı gün olan 7 Ekim'de gerçekleşeceğini bildiren Taşdemir, "Eğitim, KOBİ'lerin kolayca anlayabilecekleri ve uygulayabilecekleri bir içerikte tasarlandı. Bir işletmenin kuruluş sürecinden üretim, pazarlama, finansman gibi tüm süreçlerine kadar bilişimden nasıl faydalanacağı tüm günlük bir programda katılımcılara anlatılacak. KOBİ'ler için hazırladığımız bu etkinlik için bir ücret de talep etmiyoruz. Katılmak isteyenlerin internet sitemize girerek önceden kayıt yaptırması gerek. Zirve CeBİT'le aynı mekânda gerçekleştiği için bu seminere katılanlar aynı zamanda fuar alanını da gezebilecekler. Katılımcılara eğitim programı sonunda da sertifika verilecek" dedi.

Derya Karayağız - Referans
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 15:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?