29
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

4 milyon kişi internet mağduru

Federal Bilgi Teknolojileri, İletişim ve Yeni İletişim Araçları Federasyonu'nun (BITKOM) kamuoyu araştırma şirketi Forsa'ya yaptırdığı ankete göre bilgisayar kullanıcılarının 7'de 1'i internet bağlantılı mali zarara uğramış.

Ankete katılanların yüzde 83'ü bilgisayarında bir virüs programı kullanırken bu oran güvenlik duvarı (Firewall) kullanımında yüzde 67'ye ve şifrelemeli programlar kullananların oranı da yüzde 27'ye düşüyor.

Ankete katılan bilgisayar kullanıcılarının yüzde 7'si hiçbir bu programları kullanmadığını ifade ederken yüzde 4'ü de bu konuda herhangi bir bilgi vermedi.

İnsanların yüzde 2'si virüsler yüzünden bilgisayarlarının zarar gördüğünü belirtirken, yüzde 1'i internetteki açık arttırmalarda veya internet bankacılığı alanında, kalan yüzde 3'lük kısım da ciddi olmayan ve internet üzerinden telefon bağlantısı sağlayan firmalar gibi farklı alanlarda zarara uğradıklarını belirttiler.

Net'te Güvenli Almanya Derneği(DsiN) yaptığı açıklamada güvenlik programları olmaksızın internet kullanmanın bazı tehlikeleri de beraberinde getirdiğinin altını çizerek kullanıcıların özellikle arkadaşların ve tanıdıkların bilgisayarının virüs kapmasının daha yüksek bir risk faktörü oluşturduğunu bildirdi.

DsiN konuyla ilgili ayrıca şu bilgileri verdi: â''Bilgisayarı internetteki zararlı dosyalardan korumak için modern bir anti virüs programı ve güvenlik duvarı (Firewall) ilk internet oturumu başlatılmadan kurulmalı.

Bilgisayar hafızasındaki önemli bilgilerin şifrelenmesi ve güvenilir mail kullanımı yaygınlaştırılmalı. İnternet bankacılığı ve internet üzerinden alışveriş konuları da üst düzey güvenlik gerektiren diğer konulardandır.

Derneğin www.sicher-im-netz.de adlı internet sitesinde bilgisayarlarda güvenlik risklerini azaltmak için yapılması gerekenler konusunda geniş bilgi yer alıyor

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 08:25:22
Güncelleme :23 Temmuz 2008 Çarşamba 08:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?