22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

67 dergi sanal alemde

Basılı dergilerin internetten ücret karşılığı okunan dijital versiyonlarına ilginin arttığı bildirildi. 

BE2DO Ajansı Emecmua sitesi Proje Koordinatörü Çisem Kökten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayından beri test yayınında olan ve kasım ayı sonundan beri "www.emecmua.com" adresinden yayında olan sitelerinde, 67 derginin 452 sayısının dijital versiyonlarını okuyuculara sunduklarını söyledi. Kökten, sitede, bayilerde satılan ya da ücretsiz olarak dağıtılan sektörel dergilerin bire bir kopyalarının, bilgisayar ve internetin sahip olduğu imkanların da kullanılmasıyla okuyuculara sunulduğunu kaydetti. 

Dergileri okumak için, siteye ücretsiz olarak üye olunduğunu anlatan Kökten, şöyle devam etti: "Üye olunduktan sonra, ücretsiz olan dergiler hemen okunabiliyor. Bayilerde satılan dergilere ise yarısı ile üçte biri arasında değişen fiyatlarla, kredi kartından ödeme yapıldıktan sonra ulaşılabiliyor. Dergi okunan ekrandaki özellikler sayesinde, sayfaya not alma, ataç koyma ya da kişisel arşivinize ekleme ve sonra hızlıca ulaşma gibi seçenekler mevcut."

ÇOK SAYIDA AVANTAJI VAR
Dijital dergilerin okuyucu açısından önemli avantajının, bayidekinin çok altındaki fiyatları ve dünyanın her yerinden, istendiği an ve eski sayılarına dahi ulaşılabilirliği olduğunu vurgulayan Kökten, şöyle devam etti:
"Yayıncılar ise basılı dergilerle öğrenmeleri mümkün olmayan, okuyucuların hangi sayfaları ne kadar süre okudukları, kaç kişinin hangi sayfaya ayraç koyduğu ve arşivine kaldırdığı gibi bilgiler elde edebiliyorlar. Böylece, hangi sayfaların ve konuların ilgi çektiğini öğrenip, yayın politikalarını belirleyebiliyorlar. Ayrıca dijital dergiler, çok daha düşük maliyetli ve dünyanın her yerindeki çok daha geniş kitleye ulaşma imkanı veriyor. Uygulamanın en büyük avantajlarından biri de ormanların yok olmasına neden olan kağıt tüketimini azaltacak olması." Sitenin kısa sürede büyük ilgi gördüğünü anlatan Kökten, her ay yaklaşık 10 bin üyenin siteye katıldığını ve beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü, her geçen gün siteye yeni dergilerin de eklendiğini ifade etti.
AA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 11:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?