24
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

8 bilim insanı yuvaya dönüyor

Doktorasını ABD'nin önemli üniversitelerinde tamamalayan 8 bilim insanı Akdeniz Üniversitesi'nde çalışacak.

 

ANTALYA-Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, doktorasını ABD’nin önemli üniversitelerinde tamamlayıp, bilimsel faaliyetlerine orada devam eden 8 Türk bilim insanının, Akdeniz Üniversitesi’nde çalışacağını bildirdi.

Prof. Dr. Kurtcephe, rektörlük görevine geldiğinden bu yana, aralarında Oxford gibi çok ünlü üniversitelerde çalışmış isimlerin de bulunduğu 10 Türk bilim insanının, uzay bilimlerinden nükleer tıbba kadar değişik alanlarda çalışma yürütmek için üniversitelerine geldiğini söyledi.

Başkanlığındaki bir heyetin, 2-12 Nisan tarihleri arasında ABD’ye gittiğini hatırlatan Prof. Dr. Kurtcephe, bu görüşmelerde Old Dominion Üniversitesi ile ortaklık anlaşması imzalandıklarını vurguladı.

Kurtcephe, Wisconsin ve Ohio üniversiteleri ile Air Force Teknoloji Enstitüsü yöneticilerinin de hziran ayı içerisinde Antalya’ya gelerek, ortak proje üretmek, öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları uygulamak amacıyla Akdeniz Üniversitesi ile ortaklık anlaşması imzalayacağını dile getirdi.

ABD’deki ziyaret sırasında, burada yaşayan ve her biri alanında önemli doktora çalışmasına imza atmış Türk bilim insanlarıyla da bir araya geldiklerini ifade belirten Kurtcephe, yaklaşık 200 kişiyle görüştüklerini kaydetti.

Türk bilim insanlarını Antalya’ya davet ettiklerini, bunlardan 8’inin, bilimsel çalışmalarını Antalya’da sürdürme kararı aldığını dile getiren Kurtcephe, şöyle konuştu:

"Onlara, ’ABD’de kalmak ve yaşamınızı burada sürdürmek istiyorsanız şunu unutmayın, sizin vatanınız Anadolu’dur. Türk toplumunun çok değerli bireylerisiniz. Toplumunuza karşı vefa borcunuzu, bilginizi paylaşarak ödemeyi düşünmez misiniz?’ dedim. Şimdi gelecek arkadaşlarımız var. Özellikle kurduğumuz uzay bilimleri ve teknoloji bölümüne, nükleer fizik anabilim dalına gelecek öğretim üyeleri var. Önümüzdeki aylarda işlemlerini yapacağız. Bize katılacaklar. Şu an 8 kişi gelecek ancak sayı ilerleyen aylarda artacak."

AÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe, yurt dışından gelecek Türk bilim insanları ile üniversitesinin çehresinin de hızla değişeceğini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 19:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?