26
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

989 şirket görücüye çıktı

Bu yıl onuncu kez düzenlenen teknoloji fuarı CeBIT Eurasia, 143 bin ziyaretçi çekti. CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı Direktörü Orkunt Yozgat, 989 şirketin fuarda ürün ve hizmetlerini vitrine çıkardığını söyledi.

Teknoloji fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, dün kapılarını kapatırken 143 bin ziyaretçi çekti. Bu yıl onuncu kez düzenlenen ve büyük markaların katılmadığı fuara iş anlaşmaları damgasını vurdu. CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı Direktörü Orkunt Yozgat, fuar süresince hedeflendiği gibi iş çözümleri ve iş dünyasına yönelik etkinliklerin yapıldığını söyledi. Bu yıl geçen yıla oranla fuarı ziyaret eden kişi sayısının düştüğünü aktaran Yozgat, katılımcı firma sayısında ise artış yaşandığını geçen yıl 971 firma katılırken, bu yılki katılımcı firma sayısının 989’a çıktığını kaydetti. Yozgat, katılımcılar arasında 22 yabancı firmanın bulunduğunu belirtti.

İş odaklı fuar

Orkunt Yozgat, fuara bu yıl büyük markaların katılmadığına, herkesin kendi pazarlama planları olduğuna da değinerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz her markanın fuara katılımını isteriz. Bu yıl farklı planlar yapmışlar ve katılmadılar. Gelecek yıl için ise konuşmaya başladık. Sektörün bütün oyuncularını almak isteriz. Ama fuarın bütünlüğüne bakınca bütün alanlar dolu. Fuar bu yıl daha iş odaklı oldu. Katılımcıların çoğu memnuniyetlerini bildirdiler.”

Anadolu Projesi ses getirdi

Fuar kapsamında bu yıl özellikle Anadolu Projesi’nin çok ses getirdiğini ifade den Yozgat, şöyle konuştu: “Anadolu’dan gelen heyetler fuarda görüşmeler yaptılar. Teknolojiden uzak olan Anadolu’daki işadamları teknolojiyi yoğun ve etkili kullanamıyor. Bu ziyaretler kendilerini ilgilendiren teknolojilerle ve firmalarlada buluşmaları açısından güzel oldu. Fuar katılımcıları da Anadolulu işadamlarına projelerini ve teknolojilerini anlatma şansı bulduk. İyi bir sinerji yaratıldı.”

Kablo Fuarı’na 235 şirket katıldı

BU yıl CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı anda Avrasya’nın en büyük uydu iletişimi, yayıncılık ve TV sektörü fuarı olan Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2009 da Tüyap Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi’nin 8, 9 ve 10’ncu salonlarında düzenlendi. Fuar ziyaretçilerinin uygun fiyata alışveriş yapabilecekleri bir “Uydu Market”in de yer aldığı Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2009 bünyesinde, TUYAD işbirliği ile Anadolu’nun çeşitli illerinden yaklaşık 1500 uydu sektörü profesyoneli fuarda ağırlandı. RATEM işbirliği ile de, Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2009’da yerel TV kanallarından kanal sahibi ve teknik müdür seviyesinde 50 üst düzey yönetici misafir edildi. 235 katılımcı firmanın yeni ürün ve uygulamalarını tanıttığı fuarı, 5 gün boyunca 19 bin 586 kişi ziyaret etti.
 

Hanife Baş - Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?