22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

ABD'de Türklerin büyük başarısı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) de sponsor olduğu New York okullar arası bilim olimpiyadında, çoğunluğunu Türk öğrencilerin oluşturduğu Brooklyn Amity School, 28 madalya alarak birinci oldu.

Brooklyn Amity School, aldığı birincilikle ABD'nin tüm eyaletlerinden seçilen okullar arasında yapılacak fizik olimpiyatlarında New York'u temsil etme hakkını kazandı.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Amity School'da dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde, elde edilen başarının Türkiye için gurur verici olduğunu ve bu başarının arkasının geleceğine inandığını söyledi.

Ödül törenine, Demokrat Parti'nin New York Senatörü Karl Kruger ve Cumhuriyetçi Parti'nin New York senatörü Marty Golden da katıldılar. Her iki senatör de, yaptıkları açıklamalarda, okuldaki eğitimden övgü ile söz ederek okula destek olacaklarını ifade ettiler.

Okul Müdürü Metin Çetiner, yarışmada verilen 60 madalyanın 28'ini kendi öğrencilerinin alması ile büyük bir başarı kazandıklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Okul yetkililerinden Celalettin Topbaş ise Nisan ayında düzenlenecek esas yarışma için hazırlıklara şimdiden başladıklarını, öğrencilerin olimpiyatlara çok sistematik şekilde hazırlandığını, yarı yıl tatilinde bile çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Yarışmaya katılan okulun neredeyse tamamı Türk 30 öğrencisi, 12 altın, 12 gümüş ve 4 bronz madalya alırken, 23 yıldır yapılan bu yarışmaya Amity School'un ikinci kez katıldığı belirtildi.
aa
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 12:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?