23
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Ad ve soyadı internet adresi oluyor

Ankara - Türkiye’de "tr" uzantılı adresleri tescilde tek yetkili kurum olan ODTÜ Alan Adı Yönetimi (Domain Names Systems-DNS), bugüne kadar sadece sanatçı ve ünlü işadamlarına verilen isim ve soyisimden oluşan "com.tr" uzantılı internet adreslerini, 7 Şubat 2005 tarihinden itibaren artık isteyen herkese verecek.

İnternet Kurulu DNS Çalışma Grubu ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, bugüne kadar sadece sanatçılara ve ünlü işadamlarına verilen isim ve soyisimden oluşan "com.tr" uzantılı adresleri artık nüfus cüzdanı örneğini gönderen herkesin alabileceğini söyledi.

Akgül, gelen talepler doğrultusunda "com.tr" uzantılı isim ve soyisimden oluşan internet adreslerini tescil edeceklerini ifade etti. Akgül, "com.tr" uzantılı isim ve soyisim adreslerinin sadece gerçek kişilere verileceğini ve yıllık kullanımının 25 milyon lira olacağını kaydetti.

Daha önce isim ve soyisim kombinasyonlarının name.tr, biz.tr ve info.tr uzantılarıyla alınabildiğini de anımsatan Akgül, bu kombinasyonların yıllık kullanımının 5 milyon lira olduğunu, bu uygulamanın da aynen devam edeceğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 14:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?