27
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

ADSL2+'ı kullanıcılarla tanışıyor

Koç.net, ADSL'in performansını ve özelliklerini üst seviyeye çıkaran ve tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu 6, 8, 10 Mbps hızlarında ADSL2+'ı, Türkiye'deki kullanıcılarla ilk kez tanıştırıyor.
Türkiye'nin önde gelen alternatif telekom operatörü Koç.net, Ağustos 2008'de bireysel iletişim pazarına "iletişimin alternatifi" BiRi ile sunduğu ADSL hizmetini, yepyeni bir standartla daha üst seviyeye çıkarıyor. Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan ADSL2+ adı verilen yeni İnternet bağlantı standardı, Türkiye'de ilk kez Koç.net tarafından pazara sunuluyor.

Koç.net, ülke çapında kendi kurduğu yaygın altyapısıyla, İnternet teknolojisinin sağladığı imkanlardan yararlanmak için en çok ihtiyaç duyulan hızları, BiRi ADSL2+ ile sunuyor. Koç.net, ADSL2+ hizmetini ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da tüketicilerle buluşturacak. Bugün düzenlenen basın toplantısında BiRi ADSL2+'ı anlatan Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, BiRi ile girdikleri ADSL pazarına yepyeni bir bağlantı standardı getirdiklerini söyledi.

Akarca, "Koç.net gerek BiRi ADSL'deki hızlı büyümesi gerekse ADSL2+ ile getirdiği teknolojik yenilikçiliği ile bireysel pazardaki konumunu güçlendiriyor. ADSL2+, yenilikçi vizyonumuzun ve bireysel iletişim pazarındaki uzun vadeli hedeflerimizin bir ürünü. ADSL2+, Türkiye'de ilk kez Koç.net tarafından, kullanıcıların en çok ihtiyaç duyduğu hızlarda sunuluyor. Avrupa'da yaygın olarak kullanılan bu bağlantı türü ile kullanıcılara daha yüksek hız ve daha iyi performans sağlıyoruz" dedi.

İlk etapta 30 milyon dolar tutarında altyapı yatırımı yaparak ADSL hizmetini kendi altyapısı üzerinden verdiklerini kaydeden Mehmet Ali Akarca, "Kendi altyapımız sayesinde, ADSL2+ ile kullanıcılara çok daha hızlı ve kesintisiz bağlantı sağlıyoruz, ADSL hizmetimizi çok daha uzak mesafelere ulaştırmış oluyoruz. Türkiye'nin her yerindeki kullanıcılara hızlı ve güvenli İnternet bağlantısı sunmak için altyapı yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2013 yılına kadar kendi altyapımıza yapacağımız yatırımın miktarı 236 milyon doları bulacak" diye konuştu.

Ağustos 2008'de pazara sunulan BiRi'nin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Akarca, yine BiRi markası altında sunacakları ADSL2+ hizmeti ile birlikte çok daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Koç.net'in Türkiye telekom pazarındaki konumuyla ilgili de bilgi verdi. Koç.net'in alternatif telekom pazarında yüzde 31 pazar payıyla Türkiye alternatif Telekom sektöründeki ilk 3 operatörden biri olduğunu kaydeden Akarca, Koç.net'in son 5 yılda yıllık ortalama yüzde 50 büyüdüğünü, 2008 yılında da yaklaşık yüzde 30 büyüme sağlayarak yaklaşık 130 milyon TL ciroya ulaştıklarını belirtti.

Koç.net, BiRi ADSL2+ ile 6, 8, 10 Mbps hızlarda olmak üzere üç farklı İnternet bağlantı hızını, uygun fiyatlarla İnternet kullanıcılarıyla buluşturuyor. BiRi ADSL2+'da data ile aynı anda ses hizmetleri de sağlanıyor. Ses hizmetleri; şehirlerarası, uluslararası ve GSM görüşmelerinde BiRi ADSL'de olduğu gibi yüzde 45'e varan indirim ile veriliyor.

BiRi ADSL2+ bağlantı hızları, kullanıcının dosya paylaşımı, dosya indirme ve yükleme sürelerini kısaltırken; oyun, müzik, film gibi içeriklere daha hızlı bir şekilde ulaşmasına imkan veriyor. Örneğin 8 Mb hızındaki BiRi ADSL2+ ile, 250 kb web sayfası açma 0.3 saniye, 5 Mb müzik indirme 5 saniye, video klip indirme 26 saniye, 750 Mb film indirme 13 dakika 6 saniye sürüyor. Böylece, 8 Mb hızındaki ADSL2+, 2 Mb hızındaki mevcut ADSL bağlantısı ile yapılan işlemleri neredeyse 4 katına ulaştırmış oluyor.

BİRİ ADSL2+; 6, 8 ve 10 Mbps olmak üzere üç farklı limitsiz paket seçeneği ile sunuluyor. Kablosuz modemin ücretsiz olarak sunulacağı kampanyada aylık ücretler, 6 Mbps için 39.90 TL, 8 Mbps için 44.90 TL, 10 Mbps için ise 49.90 TL oluyor. Kampanya fiyatları, taahhütsüz paketlerde iki ay, taahhütlü paketlerde dört ay geçerli olacak. Koç.net, kullanıcıların ihtiyaç duyması halinde 25 Mbps'ye varan daha yüksek hızda paketler de sunabilecek.

ADSL2+ İLE DAHA ERİŞİLEBİLİR YÜKSEK TEKNOLOJİ
ADSL2+ daha güvenilir ve kesintisiz bağlantı sağlarken, kullanıcıların enerji sarfiyatında tasarruf yapmasını sağlıyor. ADSL2+, veri aktarım hızını artıracağı gibi kontrol özellikleri ve uyku modu gibi yenilikler de getiriyor. ADSL2+ İnternet bağlantısının en önemli özelliklerinden biri ise, santrale olan uzaklıkların genişlemesi. ADSL2+, santrale olan uzaklığı 1500 metre artırarak ADSL'den daha uzak mesafelerdeki kullanıcılara ulaşabiliyor.

ADSL standardı ile elde edilebilen en yüksek indirme hızı 8 Mbit/saniye iken ADSL2+ ile en yüksek indirme hızı 25 Mbit/saniye oluyor. ADSL2+'nin 25 Mbps'ye çıkabilen indirme hızı ile birlikte getirdiği en önemli özellik ise Triple-Play olarak adlandırılan İnternet-Ses-Veri birleşik hizmetlerinin yüksek kalitede ve eşzamanlı sağlanabilmesi. Ayrıca HDTV (High-Definition Television - Yüksek Çözünürlük Sunan Televizyon Yayını) gibi yüksek kaliteli ADSL2+ standardı, ADSL ailesi performansını ve sunulan özellikleri daha üst seviyelere çıkarmak üzere geliştirildi. BiRi ADSL2+ paketleri, 3500'den fazla Arçelik, Apple Premium Store, Beko, Keysmart ve Koç.net hizmet noktalarında kullanıcılara sunuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 11:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serpil kaçan IP: 85.105.16.xxx Tarih : 26.02.2009 14:00:01

10 dakikada film indirebiliyoruz yani ne güzel yaa inanamıyorum kampanya fiyatları çok iyi sonrası da çok hızlıysa gerçekten hızına göre uygun heralde çünkü performansı çok olumlu etkileyecek gibi görünüyor