25
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Apple geleneği yine bozmadı

Apple örf ve adetlerini yine bozmadı

Cep telefonu dünyasına iPhone ile hızlı bir giriş yapan Apple 'bu nasıl olmaz?' dedirten eksiklerini üçüncü seriyle tamamen kapattı. Yeni seri iPhone ağustosta Türkiye'de

 

Hayatımıza ilk olarak 29 Haziran 2007 tarihinde hayatımıza giren Apple imzalı iPhone, dokunmatik yüzeyden oluşan ve hiçbir özel kaleme ihtiyaç duymadan sadece parmakla yönetilebilen kullanıcı arabirimiyle yepyeni bir kulvarı yarattı. Sunduğu pek çok yeniliğe ve kullanım kolaylığına rağmen metinleri kopyalayıp yapıştıramaması, MMS gibi en temel özellikten yoksun kalması gibi irili ufaklı pek çok eksiklik de sineye çekildi.

11 Ekim 2008 tarihinde çıkan ikinci sürümü 3G desteği ve GPS ile donanmış; özellikle navigasyon konusunda ilerlemişti. Ancak yine sadece 2MP çözünürlüklü ve video kaydı yapamayan kamerayla yine beklentileri tam karşılamamıştı.

Daha hızlı, daha yetenekli
Geçtiğimiz hafta tanıtılan 3G S kodlu modelse kullanıcılardan gelen isyanı bastırmak adına en güzel cevabı oluşturdu. 32GB kapasite seçeneği de eklenen yeni seride 600MHz hızında yeni bir işlemci kullanılıyor. İşlemcinin hızlanmasına rağmen elektrik tüketiminin düşmüş olmasıysa pil ömrüne olumlu destek sağlıyor. Yeni işlemci sayesinde 3 boyutlu grafik desteği de mümkün hale gelmiş. Ancak pek çok kişinin beklediği flash video desteği ne yazık ki bu sürümde de yer almıyor. 3G destekli telefonun S sürümü ayrıca ‘tethering’ sayesinde dizüstü bilgisayarınız için bir modem olarak da hizmet veriyor.
En dikkat çeken özelliklerden biriyse 3MP çözünürlüğe çıkan ve video kaydı da yapabilir hale gelen kamerası. Saniyede 30 kare kalitesinde çekilen videolar sonrasında cihazda yüklü gelen basit bir yazılımla düzenlenebiliyor. Bu videoları MMS olarak yollamak da mümkün.
3G S modeli GPS’e ek olarak bir pusulaya da sahip. Bu sayede daha etkileşimli ve kullanışlı uydu navigasyonu mümkün hale geliyor.
19 Haziran’da ABD’de satışa sunulacak iPhone 3G S, firma tarafından yapılan açıklamaya göre Ağustos ayında Türkiye sınırlarına girecek. Hangi operatörün önce davranacağıysa henüz belli değil.

 

 

 

Radikal
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?