18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Artık kullanıcısından para alacak

Reklamlardan kazandığı para Facebook'a yetmemiş olacak ki şimdi de kullanıcıların parasına göz dikti

Göndereceği mesajının ekranlarda çok daha belirgin şekilde görünmesini ve mesaj akışı listesinde üst sıralarda kalmasını isteyen kullanıcılar; bu işlem sırasında açılacak bu kutucukla karşılaşacak. Kutucukta, ücretin 2 dolar olduğu yazacak

900 milyona yakın üyesiyle dünyanın bir numaralı sosyal ağ portalı olan Facebook, reklam gelirlerinden tatmin olmamış olacak ki bu kez de yeni bir servisini bu kez ücretli olarak kullanıcılarına sunacak.

Facebook'ta ileti paylaşan kullanıcıları hedef alan bu özellik sayesinde kullanıcılar, bedelini ödediği herhangi bir iletiyi tüm arkadaşlarının görebilmesini sağlayacak.

Bu da, söz konusu mesajın üzerinin fosforlu kalemle çizilmiş gibi iletilmesiyle gerçekleşecek. Bu iletiler ayrıca, parası ödendiği için mesaj akışı listesinde üst sıralardaki yerini koruyacak; yani zaman geçtikçe aşağılara düşmeyecek. Böylece karşı taraftaki kullanıcı, kendi Facebook sayfasını açtığında, ücretli mesajları çok daha belirgin şekilde, yeni mesajmış gibi görecek.

Bu uygulama için testlerini yürüten Facebook, bu tür mesajları 2 dolardan ücretlendirmeyi planlıyor

Ancak bu değişimle birlikte bazı sakıncalar da ortaya çıkıyor. Özellikle spam türü paylaşımların bu özellik ile herkesin anasayfasına düşme ihtimali kullancıları kaygılandırıyor.

...
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2012 Salı 15:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?