22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Aylık ziyaretçi sayısı 15 milyon

Türkiye'nin önde gelen internet portallarından Mynet, sosyal paylaşım sitesi www.yonja.com'un yüzde 50'sini ABD'li internet yatırım firması Tiger Global ile birlikte satın aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada anlaşmanın Türk internet sektöründe son dönemde gerçekleşen en büyük satın alma olduğu ifade edilirken, satın alma için ödenen miktar hakkında bilgi verilmedi.

Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli işbirliğine ilişkin yaptığı açıklamada, Türk internet sektörünün hızla büyümeye devam ettiğini, Mynet'in de yaptığı yatırımlarla bu büyüme içinde gereken adımları attığını söyledi.
Yonja.com'un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Kerim Baran ise açıklamasında Mynet ile birlikteliğin Yonja'nın önünü açacağını kaydederek "5 milyon üyesi olan yonja.com ile ayda yaklaşık 15 milyon tekil kişiye ulaşan Mynet'in güçlerini birleştirmesi sektörde sosyal paylaşım platformlarında yaşanan büyümeye öncülük edecektir" dedi.

Açıklamaya göre www.yonja.com 5 milyon üyesi ile Türkiye'nin en büyük sosyalleşme platformu ve Mynet'in aylık tekil ziyaretçi sayısı 15 milyona, sayfa gösterim sayısı ise yaklaşık 1.2 milyara ulaşıyor.

Dünya çapında internet firmalarına yatırım yapan New York merkezli Tiger Global ise 7 milyar dolarlık bir fon yönetiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 16:16:09
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 16:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?