22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Barbaros Paşa yeniden demir alıyor

Türkiye'de tamamıyla Türk yapımı bilgisayar oyunları üreten EuroSoft, Osmanlı ordusunun efsane donanma kaptanı Barbaros Hayrettin'den esinlenerek bir strateji oyunu piyasaya sundu.

EuroSoft'dan yapılan açıklamaya göre, Kaptan-ı Derya Barbaros adlı oyunda, bilgisayar oyunu tutkunları düşman donanmalarına karşı savaşmak için strateji geliştirecek.

EuroSoft Pazarlama Müdürü Mahmut Karcı, konuya ilişkin açıklamada, Türkiye'de tamamıyla Türk grafik tasarımcıları ve oyun senaryo yazarları ile birlikte her geçen gün daha da başarılı oyunlar ürettiklerini belirterek, Kaptan-ı Derya Barbaros'un, piyasaya çıkarttıkları 8'inci oyun olduğunu bildirdi.

Karcı, EuroSoft'un oyunlarının en önemli özelliğinin hikayelerinin merkezinde Türkiye ve Türkler olduğunu, “Savaşan Şahin F-16, Komando ve Cumhuriyet, bunlardan başarılı olanları. Barbaros Hayrettin de Osmanlı donanmasının efsane kaptanı ve deniz savaşlarındaki gururu olmuş, ünü dünyaya yayılmış bir kişilik. Bilgisayar oyunu tutkunlarının ellerinden düşüremeyeceği bir oyun hazırladık” ifadesini kullandı.

EuroSoft'un Kaptan-ı Derya Barbaros oyunu, KDV dahil 17,50 YTL'den satışa sunuldu.
aa
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 00:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?